RAM İspanya ve Almanya’ya gidiyor

Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), 2013 teklif çağrısı döneminde Leonardo da Vinci-Avrupa...

17 Nisan 2014 Perşembe 10:20
 RAM İspanya ve Almanya’ya gidiyor


Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), 2013 teklif çağrısı döneminde Leonardo da Vinci-Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde ‘Avrupa Ülkelerinde Özel Eğitime Muhtaç Bireylerin Eğitimlerindeki Yeniliklerin İncelenmesi’ projesinin Almanya ve İspanya'da gerçekleştirilecek olan uygulama aşaması için hazırlıklarını sürdürüyor.

Proje çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çorum RAM Müdürü Tahir Demir, proje kapsamında yerel ortaklar Çorum Bilim ve Sanat Merkezi, Çorum Eğitimciler Birliği Sendikası, Çorum Gül Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (GÜL-DER), Sungurlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Fiza Eğitim ve Aile Danışmanlığı bünyesinde faaliyetlerde bulunan katılımcılarla projenin uygulama aşamasında toplantı yapılarak tanışma ve kaynaşma sağlandığını belirtti.

Toplantıda katılımcılara proje konusu, projenin amaç ve hedefleri, yapılacak pedagojik ve kültürel hazırlık faaliyetleri ile ilgili detaylı bilgilendirme yapıldığını kaydeden Demir, “Katılımcılara projeden elde edecekleri mesleki ve kişisel kazanımlardan bahsedilerek, proje uygulama aşamasında maksimum fayda sağlayabilmek için katılımcıların kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunmalarına ve izlenecek yol haritasının belirlenmesine dönük çalışmalara katkı sağlandı. Proje kapsamında katılımcıların, Avrupa ülkeleri Almanya ve İspanya'da özel eğitime muhtaç zihinsel engelli çocukların tanılama sürecindeki yeniliklerin ve farklı metotların yerinde gözlenmesi sağlanacak. Edinilen tecrübelerin bölgemizde uygulanması için araştırma ve incelemelerde bulunacak olan katılımcıların ilimizdeki Özel Eğitim Hizmetlerinin kalitesini artırıcı çalışmalara olumlu etkilerinin kaçınılmaz olacağı düşünülmektedir.” dedi.








Son Güncelleme: 17.04.2014 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.