Ramazan hazırlıkları tamam

İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Ramazan Ayı’nın, 26 Mayıs Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gece kılınacak ilk teravih namazı ve ilk sahurla başlayacağını bildirdi.

25 Mayıs 2017 Perşembe 22:12
 Ramazan hazırlıkları tamam


İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Ramazan Ayı’nın, 26 Mayıs Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gece kılınacak ilk teravih namazı ve ilk sahurla başlayacağını bildirdi.


“27 Mayıs 2017 Cumartesi günü ilk orucumuzu tutacağız İl Müftülüğü olarak yaklaşan Ramazan Ayı öncesinde tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Rahmet, bereket, oruç ve Kur’an ayı Ramazan’ın dolu dolu geçmesi için bir dizi program hazırladık” diyen Akın, açıklamasında şunları ifade etti:

“Ramazan Ayı’nda görev alanlarımızın başında camiler geliyor. Ramazan’da cami denilince de akla teravih ve sohbetler geliyor. Mübarek Ramazan Ayı öncesinde camilerimizin onarım ve temizlikleri yapılarak Din görevlilerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantılarla da hazırlık çalışmalarını tamamladık. 
Bu yıl Ramazan ayında “Üzerinde Her Canın Hakkı Var Bu Ramazan ve Her Zaman” konusu merkeze alınacak.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Ramazan ayı gelmeden önce bütün camilerimizde genel bir temizlik yapılarak Ramazan Ayı’na hazırlandı. Camilerimizdeki aydınlatma ve ses sistemleri ile klimalar gözden geçirilerek eksiklikler giderildi. Her sene olduğu gibi bu sene de Müftülüğümüz tarafından hazırlanan ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesince bastırılan imsakiyeler görevlilerimize ve halkımıza dağıtılmıştır. Görevlisi olmayan ve tek görevlisi bulunan camilerimizde görevin aksamaması için geçici görevlendirmeler yapıldı. Bütün camilerimizde teravih namazı yatsı ezanı ile birlikte normal vaktinde kılınacak, ilave süre eklenmeyecektir.

Merkez camilerimizle minaresi bulunan bütün belde ve köy camilerimizin şerefelerindeki kandiller akşam ezanı ile sabah ezanı (imsak vakti) arasında yakılacak. Ayrıca Çimento Camii’ndeki mahyalar da belirtilen vakitler arası ışıklandırılacak.


CAMİLERDE VAAZ PROGRAMLARI


Ramazan ayı boyunca  Ulu Cami'den merkezi sistemle öğle ve teravih namazı öncesinde, ayrıca merkezdeki muhtelif cemaat yoğunluğu bulunan uygun camilerimizde münavebeli olarak vaaz ve irşat programımız uygulanacak. Ramazan ayı boyunca belde ve köy camilerimizde de vaaz ve irşat programı uygulanacaktır.
Bayanlara yönelik olarak da bayan vaizlerimiz ve din hizmetleri uzmanımız tarafından haftanın Pazartesi günlerinde İlimiz; Mimar Sinan, Abdibey, 
Salı günlerinde; İlim Yayma, Valide Sultan, Emre, Tevhid, Fatih Sultan Mehmet ve Hz. İbrahim, Çarşamba günlerinde; Mevlana, Zikrullah, Gençlik, Köroğlu, Kafkasevler, Kevser, Huzur, Ceritoğlu, Perşembe günlerinde; Bedir, Binevler ve İkbal Kültür Merkezinde olmak üzere camiler ve Kültür Merkezlerinde ‘Ramazan Ayı Özel Vaaz ve İrşat Programı’ uygulanacaktır.  

MUKABELE PROGRAMLARI


Ramazan ayı boyunca tüm camilerimizde sabah mukabelesi, öğle ve ikindi vakitlerinde de muhtelif camilerimizde mukabele programı cami görevlilerimizce, Hıdırlık Kur'an Kursumuzda eğitim gören hafızlarımız ile İmam-Hatip Lisesi'nde okuyan hafız öğrencilerimiz ve dışarıdan hafızlığını bitirmiş öğrencilerimiz tarafından uygulanacak. Ayrıca Bayan Kuran Kursu Öğreticileri tarafından Camilerde ve Kuran Kurslarında bayanlara yönelik mukabele okunacaktır.


BEŞ CAMİDE HATİMLE TERAVİH


Bu yıl Ramazan Ayı’nda Kubbeli, Hicret, İsahalife, Azapahmet ve Garantievler camileri olmak üzere 5 camimizde hatimle teravih namazı kılınacaktır.


İTİKAFA GİRİLEBİLECEK CAMİLER


Merkez camilerinden Abdibey, ve Akşemseddin Camiilerin de Ramazan Ayının son 10 günü itikafa girilebilecektir


KADİR GECESİNDE AÇIK BULUNDURULACAK CAMİLER


Kadir gecesinde Ulu Camii, Abdibey Camii, Hıdırlık Camii, Buhara Camii, Fatih Sultan Mehmet Camii Huzur Camii ve Veysel Karani Camileri sabaha kadar açık bulundurulacaktır.

SAKAL-I ŞERİF ZİYARETLERİ

Merkez Ulucamii, Hamit Camii, Kubbeli Camii, Kulaksız Camiilerin de 21 Haziran 2017 Çarşamba günü Kadir Gecesi, Merkez Yeşilyayla Köyü’nde 22 Haziran 2017 Perşembe günü ve Merkez Abdibey Camiinde de 24 Haziran 2017 Cumartesi günü ‘Sakal-ı Şerif’ ziyaretleri cemaate açılacak.


OSMANLI GELENEĞİ ÇORUM'DA YAŞAMAYA DEVAM ERECEK


Çorum’da geçen yıllarda uygulanan ve büyük beğeni toplayan ‘Enderun Usulü Teravih’ ve ‘Cumhur Müezzinliği’ uygulaması bu yıl 4 Camii de gerçekleşecektir. Osmanlı Devleti zamanında uygulanan gelenek Çorum’da yaşatılacak. Ramazan heyecanı ve mutluluğunu zirveye taşımayı amaçlıyoruz.


30 Mayıs 2017 Salı akşamı Abdibey Camii’nde, 
06 Haziran 2017 Salı akşamı Ulucamii’nde, 13 Haziran 2017 Salı akşamı Akşemseddin Camii’nde, 20 Haziran 2017 Salı akşamı Namazgah Mescidin de, olmak üzere 4 camii de Enderun Teravih kılınacaktır.

TDV ÇORUM ŞUBESİ İFTAR YEMEĞİ BULUŞMASI

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2017 yılı için “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” Ramazan Ayı teması olarak belirlenen konu çerçevesinde Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi de “İyilik Sofrası İftarı” verecek.

07 Haziran 2017 tarihi Çarşamba günü Merkez Akşemseddin Camii yanında “İyilik Sofrası İftarı” iftar programı 1000 kişilik düzenlenecek ve iftar yemeğine; mülteciler, kimsesizler, ihtiyaç sahipleri ve halka açık olarak verilecek.


Çorum halkının Ramazan Ayı’nı tebrik ediyor, ilahi rahmet ve bereketin sağanak gibi yağdığı bu ayın milletimiz, İslam dünyası ve tüm İnsanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” 


 

Son Güncelleme: 25.05.2017 23:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.