Ramazan’da gıda denetimleri arttı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan ayında Çorum’da gıda üretimi ve...

25 Haziran 2015 Perşembe 16:59
 Ramazan’da gıda denetimleri arttı


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan ayında Çorum’da gıda üretimi ve satışı yapan firmalardaki denetimlerini artırdı.


Üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenirliğine yönelik, riske dayalı denetim sıklığı temel alınarak yapılan gıda denetimleri; Ramazan ayına özel olarak, başta satış ve tüketiminin oldukça artış gösterdiği pastane, unlu mamuller ve tatlı yerleri, fırın ekmek ve pide üretim yerleri, yemek fabrikaları, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerleri olmak üzere artırılarak devam ediyor.


Konu hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, “İlimizde üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenirliğine yönelik denetimler il bazında hazırlanan aylık denetim Programları ile Bakanlığımızca ürün ve riskler bazında hazırlanan yıllık denetim Programı çerçevesinde yürütülmektedir. Ramazan ayı münasebeti ile ilimiz ve ilçelerimizde Ramazan ayına özel program hazırlanarak, özellikle tüketiciler tarafından tüketiminin artış gösterdiği pastane, unlu mamuller ve tatlı yerleri, fırın ekmek ve pide üretim yerleri, yemek fabrikaları, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerleri ile iftar çadırları denetlenmektedir. Bu gün itibariyle de il ve tüm ilçelerimizde denetimlerimiz devam etmekte olup, Ramazan ayı münasebeti ile rutin denetimlerimize ilave olarak 113 denetim gerçekleştirilmiştir.


Yapılan denetimlerde; satışa sunulan ramazan kolileri ile gıda ürünleri ve bu ürünlerin tezgâh, depolama ve muhafaza şartlarının; ürünlerin etiket ve son kullanma tarihlerinin kontrolleri yapılmıştır. Ayrıca işletme çalışanlarının hijyen eğitim sertifikalarının kontrolleri yapılarak yeni alınacak personellerinde bu belgelerinin bulundurulmasının önemi anlatılmıştır.” diye konuştu.


Tüm Çorum halkının Ramazan ayını kutlayarak Ramazan ayı boyunca da halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına her türlü önlemlerin alındığını ve denetimlerde uygun olmayan işletmelere yasal işlemlerin uygulanacağını ifade eden İl Müdürü Ermiş, Çorum halkının Ramazan ayını en güzel şekilde idrak etmesi için gıda ürünleri açısından her türlü önlemlerin alındığını belirterek, gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetleri için ALO GIDA 174 hattını kullanması konusunda çağrıda bulundu.


Son Güncelleme: 25.06.2015 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
denetçi 2015-06-25 17:15:58

bu denetçi arkadaşların sonu umarım önceki denetçiler gibi sürgün olmaz.devlet umarım artık kendi ayağına kurşun sıkmaz.

banner165