Rektör FED Başkanı Tamer’i Ziyaret Etti

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’i ziyaret etti.

23 Ağustos 2016 Salı 13:55
Rektör FED Başkanı Tamer’i Ziyaret Etti

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’i ziyaret etti.

Ziyarette, yakın zamanda gerçekleştirilecek olan 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası ve 2017 yılında düzenlenecek Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ülkenin, ilin ve üniversitenin tanınırlığının artmasında bu tür etkinliklerin büyük önem arz ettiğini ifade ederek Çorum’da güreş sporunun ayrı bir yeri olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Alkan, “Gerçekleştirilecek şampiyonayla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize olan inancım tamdır. Ata sporumuzu tüm dünyaya layıkıyla tanıtıp sergileyeceğiz.” diye konuştu. 
 
Dünyanın pek çok ülkesinden ilimize yüzlerce spor insanının katılacağı uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapılacak olmasının şehir açısından büyük bir önem taşıdığının altını çizen Prof. Dr. Alkan, Çorum tarihinde bu organizasyonun bir ilk olma özelliği taşıdığını ve şampiyonanın Çorum ve Hitit Üniversitesinin tanıtımı beraberinde eğitim, sanayileşme ve kültürleşme noktasında da çok önemli bir misyonu üstleneceğini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Alkan, 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın Üniversitemize kazandırılması ve katkılarından dolayı başta Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer olmak üzere sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu, bu tür görüşmeleri çok önemsediklerini ifade eden Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, üniversite sporları faaliyetleri kapsamında başarılı organizasyonlar gerçekleştiren Hitit Üniversitesinin Dünya Güreş Türkiye Şampiyonası organizasyonuna da ev sahipliği yapmasının mutluluk verici olduğunu vurgulayarak aynı zamanda dünyanın pek çok ülkesinden, çok sayıda spor insanının katılımıyla gerçekleştirilecek bu şampiyonanın Üniversite ve şehir açısından büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın öncülüğünde Dünya Güreş Şampiyonası organizasyonun alınmasında büyük bir rol aldığına ve emek verdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Tamer, bu gayretlerinden ötürü Rektöre ve emeği geçen herkese Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu adına teşekkür etti.

Hatırlanacağı üzere Üniversitemiz ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu iş birliğiyle “Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası 06-10 Nisan 2016 tarihleri arasında Atatürk Spor Salonu’nda 75 üniversiteden 750’si sporcu olmak üzere toplamda 1000’in üzerinde bir katılım olmuştu. 

Son Güncelleme: 23.08.2016 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.