Rektör’den çok önemli bir teklif

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum’a Hitit Sağlık Üniversiteasi adı...

26 Temmuz 2014 Cumartesi 17:56
 Rektör’den çok önemli bir teklif


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum’a Hitit Sağlık Üniversitesi adı altında yeni bir sağlık üniversitesi kurulmasını teklif etti.


Tüp Bebek Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Rektör Alkan, Sağlık Bakanlığı ile Hitit Üniversitesi arasında yapılan afiliasyon (işbirliği) anlaşmasının Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.


Çorum’da kangren haline gelen kampüs ve tıp fakültesi meselesini çözdüklerini belirten Rektör Alkan, Ankara’ya sevkleri üçte bir oranında azalttıklarını, Tıp Fakültesi’nde öğertim üyesi sayısını 50’ye yükselttiklerini,  geçmişte KKKA eğitimi için Samsun’dan akademik hizmet alırken şu anda kendi hocalarımızla önemli işlere imza atıldığını ifade etti.


Çorum’da ciddi bir sinerji oluştuduğunu, başarıların da tesadüfi değil işbirliği ve uyumdan doğduğunu belirten Alkan, “Son iki yılda mevcudun iki katı öğrenci sayısına ulaştık. Üniversitede hoca sayısı yine iki katına yükseldi. Kampüse 3 milyon m2 yeni yer bulduk. Arazileri İstanbul’dan getirmedik. Üniversite toplumun tüm kesimlerine ulaşırsa, uzlaşma ve diyalog kültürünü geliştirirse, şehrin dertleriyle dertlenirse ortaya çıkan sorunların hepsi çözülüyor. Üniversitenin 6 inşaatı devam ediyor, 4 inşaatımızın temeli atılacak. Kampüs yatırımı yeni  yapılacak hastaneden sonra en büyük yatırım. Kuzey Kümpüs ihalesine itiraz olmaması durumunda onaylanacak. 1 Ağustos’ta olumlu netice alacağız. Güney Kampüs’te sağlıkla ilgili birimler olacak. Tıp Fakültesi, SYO, Sağlık Hizmetleri Merkezi, Eczacılık bölümlerimiz bulunacak. Salim Bey, yeni bölümlerin açılması için bize destek oluyor. Sağlı kampüsünün tam karşısında 1000 yataklı muazzam bir hastanemiz olacak.” dedi.


Çorum’a Hitit Sağlık Üniversitesi adı altında yeni bir sağlık üniversitesi kurulması gerektiğini belirten Alkan,  “benim de mezun olduğum İstanbul Teknik Üniversitesi sadece tek alanda insan yetiştirerek markalaştı. Sadece mühendis yetişiyor. Kafamda Hitit Sağlık Üniversitesi adı altında yeni bir sağlık üniversitesi kurulması önerisi var. Zaman ne gösterir şimdiden kestiremiyorum.” diye konuştu.


Gazi Üniversitesi’nde eğitim gören Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerini iki yıl içinde Çorum’a geatirmeyi hedeflediklerini anlatan Alkan, “Tıp eğitim öyle yalap şalap yapılmaz. Geç olsun, sağlam olsun. Tıp Fakültesi7nde 120-130 öğretim üyesine ulaşmayı hedefliyoruz. Şu anda 50 hocamz var.” şeklinde konuştu.


Tüp Bebek Merkezi’nin heyecan verici olduğunu vurgulayan Alkan, “Hastanemiz her hafta, her ay sürprizlerle çıkıyor. Üniversiteler doğru konumlandırılırsa bulunduğu şehri alıp götürür. Hitit Üniversitesi’nde güzel işler yapılıyor. Bunlar şehrin potansiyelinden,  üniversite ve şehir arasındaki entegrasyon ve sinerjiden kaynaklanıyor. Başarı hepimizin.” dedi.


Rektör Alkan, İsrail’in Gazze’de yaşattığı zulme dikkat çekerek, Türkiye’nin teknolojide, üretimde güçlü olmadıkça ufak çaplı boykotlarla bir şey yapamayacağını kaydetti.





Son Güncelleme: 26.07.2014 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.