‘resen atamalarda mağduriyet yaşanmayacak’

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, norm fazlası öğretmenlerin atamalarında ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini ifade etti.

23 Eylül 2016 Cuma 09:53
‘resen atamalarda mağduriyet yaşanmayacak’

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, norm fazlası öğretmenlerin atamalarında ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini ifade etti.

Norm fazlası öğretmen atamaları konusunda yazılı açıklamalarda bulunan Aydın, “Şu an norm fazlası gibi görünenler esasen norm içinde kalabilecektir. Yanlışlık düzeltilebilir” dedi.

Bir an önce norm kadro fazlası atama takvimi durdurularak norm kadro güncelleme yazısı yayınlanıp güncelleme takvimine göre güncelleme işlemlerine başlatılmasını isteyen Aydın, açıklamasına şöyle devam etti;

“MEB yetkilileri ile yaptığım görüşmede, okul müdürlerinin gerekli değişikliği yapıp, ilçe MEM den hemen onay alabileceklerini söylemişlerdir. Bu açıklamalara göre okul müdürleri bu değişiklikleri usulüne uygun olarak yaptıklarında, MEB bu değişikliği sistemde anında görebilmektedir. Yeni duruma göre norm fazlası olmaması gereken öğretmenler, gerekli değişikliği sisteme girmesini okul müdürlüğünden istemelidir. Okul müdürleri yeni durumla ilgili ek-5 formunu hemen doldurarak ilçe, il kanalıyla sisteme girmek üzere Bakanlığa göndermelidir.

Norm kadro fazlası atamalarının eylül ayının son haftasında yapılacak norm güncellenmesi sonucunda Ekim ayının ilk haftası MEB onayının ardından ikinci haftasında da norm kadro fazlası öğretmen atamalarının duyuruya çıkarılarak yapılması hususunu çok büyük sıkıntıların çıkacağını tecrübeyle görerek şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bir an önce norm kadro fazlası atama takvimi durdurularak norm kadro güncelleme yazısı yayınlanıp güncelleme takvimine göre güncelleme işlemlerine başlanılmalıdır. Maalesef MEB uyarılarımızı dikkate almadan tecrübesizce hareket etmektedir.

NORM KADRO FAZLASI ÖĞRETMENLERİN ATAMASINDA MAĞDURİYETLER YAŞANMAMALIDIR.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 19.09.2016 tarih ve 2016/19 sayılı Genelge yayınlamıştır. İlgili Genelge’de ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin, alanlarında ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına 23 Eylül 2016 tarihine kadar başvurularının alınacağı ve atamaların 26 Eylül 2016 tarihine kadar valiliklerce yapılacağı belirtilmiştir. Başvuruda bulunmayanlar ile tercihlerine atanamayanlar ise resen atanacaklardır.

Ancak, norm kadro sayılarının güncellemeleri yapılmadan, ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin yapılması doğru değildir. İl Milli Eğitim Müdürlükleri norm kadro fazlası öğretmenler ile maaş karşılığını dolduramayan öğretmenleri, ihtiyaç bulunan okullara görevlendirmişlerdir. Bu sırada, norm fazlası öğretmenlerin ihtiyaç olan okul ve kurumlara atamaların yapılması sağlıklı bir sonuç doğurmayacaktır. Zira norm fazlası olan pek çok öğretmenin norm güncellemesi yapıldığında normun içine girebileceği bir vakıadır.
Türk Eğitim-Sen olarak, ivedilikle norm kadro sayılarının güncellenmesi ve bu güncellemeden sonra münhal kadroların ilana çıkarılarak, yer değiştirmek isteyen ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin atamasının yapılması hususunda, MEB’e talepte bulunduk.

Türk Eğitim-Sen her zaman olduğu gibi bugün de doğruya doğru , yanlışa yanlış diyen bir sendikadır. Çünkü Türk Eğitim-Sen eyvallah etmez. Türk Eğitim-Sen, işte ortaya koyduğu bu cesur, kararlı, ilkeli ve gerçek sendikal mücadele ile hem sürekli büyümekte hem de itibarını artırmakta ve etki alanını genişletmektedir.

RESEN ATAMALARDA İLİMİZDE MAĞDURİYET YAŞANMAYACAK

Öncelikle konuya ilişkin hassasiyetlerinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 19.09.2016 tarih ve 2016/19 sayılı Genelge yayınlamıştır. İlgili Genelge’de “Başvuruda bulunmayanlar ile tercihlerine atanamayanlar ise resen atanacaklardır.” Resen atamalar konusunda yetkililere hassasiyetlerimizi ilettik. Resen atamaların il- ilçe içerisinde olması gerektiği düşüncemize olumlu bakmışlardır. Bu konuda daha önce olduğu gibi kimseyi üzmeyeceklerini beyan etmişlerdir” şeklinde açıklamada bulundu."

Son Güncelleme: 23.09.2016 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165