Şaban filmi gibi bir dava

Çorum'un Sungurlu ilçesinde çiftçilikle uğraşan Mehmet Özsoylar'ın başına gelenler, Kemal Sunal'ın...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 17:42
 Şaban filmi gibi bir dava


Çorum'un Sungurlu ilçesinde çiftçilikle uğraşan Mehmet Özsoylar'ın başına gelenler, Kemal Sunal'ın "Davacı" filminde yaşanan olayları aratmadı. 51 yıldır arazisini ekemeyen Mehmet Özsoylar, yıllardır süren hukuk mücadelesini sonunda kazandı. 

Kemal Sunal’ın, başrolünde oynadığı ve iki komşu arasında bahçeye giren koyun yüzünden başlayan mahkemenin uzun sürmesini konu alan ‘Davacı’ filmi Sungurlu'da gerçek oldu. İlçeye bağlı İnegazili köyü ile Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesine bağlı olan Danalı köylülerinin sınırında bulunan 220 dönüm arazi nedeniyle köylüler arasında 1964 yılından itibaren süregelen arazi anlaşmazlığı son buldu.

Sabah saatlerinden yeni sınırların belirlenmesi için bir çalışma başlatıldı. Kırıkkale ve Sungurlu jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı sınır belirleme çalışmalarının yapıldığı esnada köylüler arasında zaman zaman sözlü sataşmaların olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Ailecek 51 yıldır mahkemeye gidip geliyoruz diyen Mehmet Özsoylar, "Davayı açtığımız günden bugüne davamıza bakan hakim tam keşfe gelecek, tayini çıkıyor gidiyor. Yerine gelen hakimler aynı şekilde şu ayın şu tarihine dava günü diyorlardı. Yine hakim değişiyordu. Yine baştan başlıyorduk. Azmettik ve yarım asırdır süren davamızı kazandık. Yine tarlamızı ekeceğiz, bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Arazinin dedesinden babasına, babasından da kendi ve kardeşlerine miras kaldığını iddia eden Özsoylar, "1964 yılında Danalı köylüleri tarafından mera olarak kullanılmak istenen arazimiz yüzünden 2 köy arasında kavga bile çıktı. İlk kavgada bir kişi vurularak öldürüldü. İlerleyen yıllarda ise yine zaman zaman köylüler arasında anlaşmazlıklar yaşandı. Bu arazi bize dedemden miras kaldı. Bundan 51 yıl önce başlatmış olduğumuz hukuki süreç artık son buldu. Dava dosyası yargıtay mahkemesine gönderildi. Yargıtay tapumuzun bizlere verilmesini onayladı" ifadelerini kullandı.





İHA

Son Güncelleme: 06.05.2015 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim EREN 2015-05-07 11:12:44

sayın editör başlıkta kullandığınız "şaban filmi" ifadesini doğru bulmuyorum. kemal sunal filmleri ile özdeşleşen "şaban" ismini itibarsızlaştırmak için kastamonu'lu senarist yazar rıfat ilgaz'ın dine ve dindarlara düşmanlığının en büyük verdiği zarar anadolu'yu islam ile mayalayan büyük veli şeyh şabanı veli hazretlerini itibarsızlaştırmak ve müslüman evlatlarına "şaban" ismi ile bilinçaltlarına tahribat yapmak için yapılmış bir çalışmadır. lütfen bu konuda hassasiyet göstererek buna alet olmayın. saygılarımla..i