Sadece dolgusu 10 havaalanı yapıyor

Karadeniz üzerine inşaa edilecek Rize-Artvin Havaalanı’nda kullanılacak dolgu malzemesinin miktarı teknik adamların dikkatini çekti.

16 Haziran 2016 Perşembe 10:31
Sadece dolgusu 10 havaalanı yapıyor

Karadeniz üzerine inşaa edilecek Rize-Artvin Havaalanı’nda kullanılacak dolgu malzemesinin miktarı teknik adamların dikkatini çekti.

www.corumhakimiyet.net'te yer alan Mustafa Demirer imzalı habere göre, Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ikinci, deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilecek havalimanı Rize-Artvin Havalimanı için  100 milyon ton civarında taş kullanılacağı bildirildi.


Rize-Artvin Havaalanı’nda Ordu-Giresun Havaalanı’ndan 2.5 kat daha fazla deniz üzerine dolgu yapılacağı belirtilirken, dolgu için kullanılacak taş miktarı, hafriyat maliyeti ile bile yeni havaalanları yapılabileceği ifade ediliyor.


Trabzon Havaalanı’na çok yakın olan Rize Artvin Havaalanı’nın 2016 yılı yatırım programına alınması bekleniyor. 2 milyon yolcu kapasiteli havaalanı için 750 milyon lira proje tutarı teklif edildi.


Rize-Artvin Havaalanı’nın deniz dolgusu için kullanılacak 1 milyon ton civarında taşın maliyetini hesaplayan  teknik adamlar, bununla yeni havalaanları yapılabileceğini ifade ediyorlar. Ankara Yolu Celilkırı’nda inşaatı yarım kalan Çorum Havaalanı arazisini hatırlatan teknik adamlar, “Bizim havaalanımızda dolgu yapmaya gerek yok. Dolgu yapmak için 100 milyon ton taş taşımaya gerek yok. Taşımız da toprağımız da bol. Arazimiz dümdüz. Coğrafi şartlar uygun.” şeklinde yorum yaptılar.

 

Son Güncelleme: 16.06.2016 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.