Sağlam Çınarlar Film Gösterimleri Devam Ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi tarafından yürütülen “Sağlam Çınarlar Değerler Eğitimi Projesi” etkinlikleri devam ediyor.

03 Mart 2016 Perşembe 16:44
Sağlam Çınarlar Film Gösterimleri Devam Ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi tarafından yürütülen “Sağlam Çınarlar Değerler Eğitimi Projesi” etkinlikleri devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, Buhara Kültür Merkezinde ilkokul öğrencilerinden oluşan kalabalık bir gruba “değerler” konulu kısa film gösterimi yapıldı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül katılarak birer konuşma yaptılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük konuşmasında: “Çocuklarımızın zihinlerini bilgiyle doldurarak öğretim yaparken gönüllerini de sevgiyle donatıp onların ahlâklı birer fert olarak yetişmeleri istiyoruz. Şimdi siz sevgili öğrencilerimize güzel şeyler öğretmek için buradayız. Annemizi, babamızı, kardeşlerimizi, öğretmenlerimizi, arkadaşlarımızı seviyoruz. Bunların yanında Allah’ımızı ve Peygamberimizi daha çok sevmeliyiz. Çokça iyilik yapmalıyız, iyilik yaparken de sevmeyi unutmamalıyız. Kitap okumayı da çok sevmeliyiz. Sizlere kitap okumayı ve değerleri sevdiren öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Bu yaşlarda yapılan çalışmalar taşın üzerine yazmak gibi sağlam ve kalıcı olacaktır. Bizimle yaptıkları işbirliği ve verdikleri desteklerden dolayı Çorum Belediyemize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.


Daha sonra söz alan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de; “Yemeye, içmeye ihtiyacımız olduğu gibi manevi değerlere de ihtiyacımız vardır. Siz öğrencilerimizi çok seviyoruz. Belediye olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte çok daha güzel yarınlara kavuşmayı arzuluyoruz. Ben de İl Milli Eğitim Müdürümüze gayretlerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından öğrenciler “değerler” konulu kısa filmi ilgiyle izlediler.


“Sağlam Çınarlar Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında; selamlaşma, büyüklere saygı, özür dileme, empati, birlikte yaşama ve kardeşlik içerisinde farklılıklara saygı, yardımlaşma, hoşgörü, ön şartsız kabul, sabır içerisinde öz denetim/ öz disiplin, azim ve kararlılık, felaketlere karşı kendimizi ve toplumu nasıl koruyabiliriz, sorumluluklarımızı yerine getirebilmek için sabır temalı etkinlikler gerçekleştirildi.

Proje kapsamında il merkezinde yer alan 62 ilkokulda 16.800 öğrenci değerler eğitimine katıldı.  Mart ve Nisan aylarında ise ortaokul öğrencilerine yönelik faaliyetlerle 35.000 öğrenci değerler eğitimine katılmış olacakları belirtildi.

Son Güncelleme: 03.03.2016 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.