Sağlık tedbirleri alındı

25 Temmuz Pazar günü başlayıp, 27 Temmuz Salı günü sona erecek olan Ramazan Bayramı'nda sağlık hizmetlerinin aksamaması ve gerekli tıbbi-cerrahi müdahalelerin zamanında-etkin bir şekilde yapılabilmesi amacıyla birtakım tedbirler alındı.

23 Haziran 2017 Cuma 08:19
Sağlık tedbirleri alındı

25 Temmuz Pazar günü başlayıp, 27 Temmuz Salı günü sona erecek olan Ramazan Bayramı'nda sağlık hizmetlerinin aksamaması ve gerekli tıbbi-cerrahi müdahalelerin zamanında-etkin bir şekilde yapılabilmesi amacıyla birtakım tedbirler alındı.


İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Sağlık Hizmetlerinin, normal çalışma günlerinde olduğu gibi bayram ve diğer resmi ve genel tatil günlerinde de 24 saat hizmet sunum esasına göre planlanması ve yürütülmesi esastır. Hastanelerin acil servislerinde, laboratuvar, görüntüleme ve diğer teşhis ve tedavi birimleri ile hasta yatırılan tüm kliniklerde yeterli insan gücü, tıbbi donanım, lüzumlu sarf malzemesi, ilaç, serum vb. ihtiyaca göre bulundurulması ve lüzumu halinde takviye edilebilmesi amacıyla gerekli planlama ve organizasyonlar önceden yapılarak sorumlu ve ilgililere gerekli bildirimler yapılmalıdır” denildi. Alınan tedbirler şöyle:


“Acil sağlık hizmetleri ile hasta sevk ve nakil işlemlerinin 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığı ile İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyon sağlanarak verilmesi esastır. Bu nedenle, Acil Sağlık Hizmetleri Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemindeki verilerin ilgili hastane yönetimlerince sürekli güncellenmesi sağlanmalı, hasta sevk-nakil ve ambulans hizmetlerinde aksaklığa sebebiyet verilmeyecek şekilde gerekli organizasyonlar yapılmalıdır.


Şehrin 2 ayrı noktasında 2 Adet UMKE aracı ve personelleri oluşabilecek trafik kazalarına erken müdahale için nöbet tutacaktır. Tüm nöbet hizmetlerinin 24 saat hizmet sürekliliği esasına göre planlanması ve hizmet sunumunda her hangi bir olumsuzluk ve aksaklığa meydan verilmeksizin hizmetin yürütülebilmesi amacıyla ilk ve acil yardım, laboratuvar, görüntüleme ve klinik hizmetlerinin verilmesinde görev ve sorumlulukları bulunan tüm kurum, kuruluş ve ilgili birimler ile bunların sorumlularına gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır.

Diyaliz hizmeti verilen birimlerde hizmetler aksatılmamalı, ihtiyaç sahibi hastaların tedavilerine tedavi planına uygun olarak devam edilmelidir.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde evde sağlık hizmet birimleri vasıtasıyla sunulmakta olan evde sağlık hizmetleri kapsamında; önceden planlanmış ev ziyaretleri, hastaların devam etmekte olan ilaç uygulaması, pansuman ve benzeri tıbbi bakım, tedavi ve işlemlerinin bayram tatiline isabet eden günlerde de aksatılmadan sürdürülmesi amacıyla ilgili birim sorumluları tarafından gerekli nöbet düzenlemelerinin yapılarak evde sağlık hizmetlerinin devamı sağlanmalıdır.”


Son Güncelleme: 23.06.2017 08:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.