Sağlık turizmine adım atıyoruz

Bilindiği üzere, üniversiteyi üniversite yapan binaları değil, verdiği eğitimin kalitesidir. Üniversitelerin başarısı bulunduğu kente, bölgeye, ülkeye ve evrensel hüviyeti ile tüm insanlığa vereceği hizmetle ölçülür.

23 Nisan 2017 Pazar 20:04
 Sağlık turizmine adım atıyoruz


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM


Bilindiği üzere, üniversiteyi üniversite yapan binaları değil, verdiği eğitimin kalitesidir. Üniversitelerin başarısı bulunduğu kente, bölgeye, ülkeye ve evrensel hüviyeti ile tüm insanlığa vereceği hizmetle ölçülür.


Üniversite kurmak için para (bina, masa, vs) gerekir, üniversite olmak içinse zihinsel bir dönüşüm ve gelişim gerekiyor. Üniversite kurmak bu anlamda daha kolayken, diğerinin daha zor olduğu aşikâr. Ancak bir yüksek öğretim kurumunu yüksek liseden üniversite olmaya bu anlayış dönüştürüyor. Hitit Üniversitesi’nin de üniversite olma anlayışı ile attığı adımlar Çorum için ziyadesiyle umut verici. 


İşte bu adımlardan birine daha şahit oluyoruz:


Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tamamlanması ile birlikte son derece modern bir sağlık kompleksine kavuşacak olmamız, diğer taraftan. Tıp Fakültesi öğrencilerinin gelmesi Çorum’a açılım sağlayacak.


Önce kaliteli sağlık hizmeti sunulması, buna ilave olarak tıp eğitiminin yerinde verilebilir hale gelmesi, yıllardır yoğun gayret gösterilerek oluşturulan alt yapı, Hukuk Fakültesi için yapılan girişimler, yıllardır yapılamayan çalışmaların 6 yılda hayata geçirilmesi anlamı taşıdığından üniversitenin gelişmişliği için önemli bir ölçüt olacak.


Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan yönetimindeki üniversite yönetimi, Çorum’un tıp alanında sahip olduğu avantajı sağlık hizmeti ve eğitimin ötesine taşıyıp yeni projelerle memlekete farklı vizyonlar getirmesi için kullanmayı hedefliyor.


Rektör Alkan’ın anlattığına göre, Çorum’un sağlık turizminde cazibe merkezi olması için kolları sıvayan üniversite, yeni yapılan eğitim ve araştırma hastanesi, burada görev yapan hekimler, tıp fakültesinde çalışan öğretim elemanları ile işbirliği yaparak kendilerine her zaman destek veren Valilik, Milletvekilleri, Belediye Başkanlığı ve tüm paydaşların katkılarıyla yeni bir ufuk açacak.


Türkiye’nin bir saatlik uçuş ile 12,4 saatlik uçuş ile 60’a yakın ülke ve 1.5 milyar insana  ulaşılabilir bir coğrafyada bulunması, ülkemizdeki tedavi ücretlerinin Avrupa’ya oranla yarı yarıya, Amerika’ya göre 4 kat daha ucuz olması sağlık turizmi için bir avantaj sağlıyor.


Tedavi amaçlı Türkiye’ye gelen bir turist ortalama 700 dolar para bırakıyor. Konaklama ve transfer ücretleri hariç tedavi için 8 bin dolar harcıyor. Yurt dışından ülkemize 700 bin hasta geliyor. Öyleyse Çorum da sahip olduğu, ileri gittiği alanlar başta olmak üzere kendisine konum sağlayabilir, bu pastadan pay alabilir.


Son Güncelleme: 24.04.2017 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2017-04-24 00:13:55

Yeni hastane böyle giderse 2017 yılında açılmıyacak diye tahmin ediyorum şuanki mevcut hastanede zaten yogunluktan adım atılmıyor inşallah yeni hastane biran önce açılırda çorumluda artık ankaraya gitmekden kurtulur

Avatar
Alp 2017-04-24 13:31:52

Yeni hastane açılıp hasta kabule daha başlamadı mı?

Avatar
üvey evlat çorum 2017-04-24 14:09:38

yeni hastanenin servislerdeki yatak kapasitesi, mevcut hastanedekilerden az bu konunun tarafınızdan araştırılarak haber yapılması gerekli, yoksa çorum toplamda yatak sayısı azalmış olacak . lütfen bu konuyu hastanede şuan servislerdeki mevcut yatak sayısını öğrenip yeni hstanedeki ile karşılaştırınız. benim duyduğum ortopedide şuan 65 yatak var yeni hastanede bu sayı 50'ye düşüyor.

Avatar
Gerçek Söyler 2017-04-25 12:24:27

sağlık turizmi bir sağlık bakanlığı projesidir. rektörlük projesi değildir. sağlık bakanlığının başlattığı bir çalışmadır. dolayısıyla rektörlüğün bu konuda reklam yapmasına gerek yok.

Avatar
Ahmet Ahmetoğlu 2017-04-26 00:14:13

yahu kardeşim, bir şeye de kulp bulmayın yav. madem bakanlık projesi, niye kimse yapmadı şimdiye kadar o zaman. sağlık bakanlığı ve üniversite, ikisi de kamu kurumu. zaten ortak kullanım anlaşmaları var. yani ortaklar zaten. az okuyun, bir is yapin, ondan sonra laf çakın.

Avatar
Saglik Bakanligi 2017-04-26 00:16:10

bunun neresi reklam kardes, anlamadık. adam diyorki, çorumda biz de yapalım. yapmiyorsunuz bir sey, bağri yapana engel olmayin. ben olsam adamın yerinde, derimki e hadi yapın ozaman

banner165