Şahiner'e teşekkür ziyareti

Sungurlu Kafkas Derneği Başkanı Ahmet Özsaray ve yönetim kurulu üyeleri Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

25 Mayıs 2017 Perşembe 22:26
Şahiner'e teşekkür ziyareti

Sungurlu Kafkas Derneği Başkanı Ahmet Özsaray ve yönetim kurulu üyeleri Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

21 Mayıs Çerkeslerin 1864'de uğradığı soykırım ve sürgününün yıl dönümü nedeniyle gazeteye verilen demeçler için teşekkür ziyaretinde bulunduklarını söyleyen Sungurlu Kafkas Derneği Başkanı Ahmet Özsaray, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'e teşekkür etti.


Tarihin en eski dönemlerinden beri yaşadıkları anayurtları Kafkasya’da eşsiz bir dil ve kültür geliştiren Çerkesler yüzyıllarca süren onurlu bir direnişe rağmen,büyük devletlerin ve Çarlık Rusyası’nın kolonyalist politikaları ve stratejik hedefleri doğrultusunda soykırıma uğradı ve Anayurtlarından koparıldı diyen Başkan Şahiner ise, "Tüm baskılara, dağılmışlığa, acılara karşın Çerkesler varlıklarını ve kimliklerini koruyor, yaşatıyorlar.


Bu nedenle 21 Mayıs’lar, Çerkes halkının yaşama direncinin ifadesidir. Direniştir, başkaldırıdır, diriliştir. Tüm zalimlere inat, Çerkesya'nın yeniden var olma mücadelesidir. 21 Mayıs’lar, halkımızın belleğine kazınan tüm bu acıları, savaşları insanlık dışı uygulamaları dünyaya haykırmak istediğimiz gündür. 21 Mayıs’lar dün, bugün, yarın perspektifinde ulusal-kültürel kimliğimizi yaşama ve yaşatma isteği ile geleceğe ışık tuttuğumuz günlerdir" diye konuştu.


Son Güncelleme: 25.05.2017 22:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.