Samsun’da ikinci havaalanı yapılıyor

Çorum'da havaalanı yapılsın mı yapılmasın mı tartışmalar sürerken Tokat'ın ardından Samsun'da ikinci havaalanını yapmak için harekete geçti.

15 Temmuz 2016 Cuma 09:36
 Samsun’da ikinci havaalanı yapılıyor


Çorum'da havaalanı yapılsın mı yapılmasın mı tartışmalar sürerken Tokat'ın ardından Samsun'da ikinci havaalanını yapmak için harekete geçti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi hem stol tipi havaalanı hem de liman geri sahası yapılması için Tekkeköy İlçesi Petrol Ofisi Dolum Tesisleri arkasında Bin dönümlük alanda denizi doldurdu.


Samsun Büyükşehir Belediye'si’nden yapılan  açıklamaya göre, Petrol Ofisi Dolum Tesisleri arkasında yaptığı dolgu alanı çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı heyetine sunuldu. 


Samsun Valisi İbrahim Şahin Başkanlığı'nda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü heyetine dolgu alanına yapılacak projeyi anlatan Başkan Yılmaz, alana stol tipi bir havalimanı ve liman geri sahası yapmayı hedeflediklerini söyledi.


"AÇIN ÖNÜMÜZÜ YAPALIM"


Türkiye'nin ulaşım hizmetlerinin en heyecan kazandığı yılın 2002 ile 2004 yılları arasında AK Parti döneminde yaşandığını belirten Başkan Yılmaz, "Bunun mimarı da şuan ki başbakanımız Binali Yıldırım Beydir. Biz de Samsun'da hayata geçireceğimiz projemizde Ulaştırma Bakanlığımızdan destek alalım, onların bürokrasisinden faydalanalım istedik. Kısacası amacımız şu; biz Samsun sahilinde bir yerde bir rıhtım bir liman ölçeğini mütevazi tutmamızı önerirseniz mütevazı tutarız. Onun hemen doğu tarafında da bir stol pisti yapmak istiyoruz. Bunun önünde yani bu işe başlamadan önce yapılması gereken işlemlerle ilgili konuda sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bizim sizin yapacağınız akıl hocalığına ihtiyacımız var. Gücümüz var bu işleri yapmaya yönelik ancak çok iyi bilindiği gibi buranın bürokratik bir imza boyutunu halletmek gerekiyor. Açın önümüzü yapalım bunları siz de mutlu olun biz de mutlu olalım" diye konuştu.


Heyete 2017'nin sonunda pisti bitirme taahhüttü de veren Başkan Yılmaz, "Ekibimiz var makinamız var. Tüm her şeyimiz hazır" dedi.


Daha sonra Başkan Yılmaz ve ulaştırma bakanlığı heyeti dolgu sahasına geçerek alanı yerinde incelediler.

Son Güncelleme: 15.07.2016 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çetinbey 2016-07-15 15:43:18

' Samsun'a 2. havaalanın yapılması akıllı bir yatırım olmaz.'

Avatar
Çetinbey 2016-07-15 15:48:55

Devlet, Merzifon'daki dönme havaalanın terminalini yenilesin kısa vadede, orta vadede de- orta vade 2071 mi, 2308 mi, her neyse artık- Çorum'a havaalanı istiyoruz!!!!!

banner165