‘Sanal harita ile Hattuşa size daha yakın’

Hitit İmparatorluğunun Başkenti Hattuşa ve Boğazkale’nin geniş kapsamlı tanıtımının yapılması amacıyla hazırlanan projeler uygulanmaya devam ediyor.

20 Ekim 2016 Perşembe 14:05
 ‘Sanal harita ile Hattuşa size daha yakın’


Hitit İmparatorluğunun Başkenti Hattuşa ve Boğazkale’nin geniş kapsamlı tanıtımının yapılması amacıyla hazırlanan projeler uygulanmaya devam ediyor.


Başbakanlık Tanıtma Fonu bütçesinden karşılanmak üzere Hattuşa’nın tanıtımı için hazırlatılan Tanıtım Kitabı ve Haritalı Broşür üzerine özel yazılım hazırlatılarak, Sanal Hattuşa haritası hazırlatıldı.


Sanal Hattuşa harita uygulaması ile Türkiye’de bir ilke imza atıldığını dile getiren AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Sanal gerçeklik uygulaması ile Türkiye’de ilk olan tanıtım projemizle Medeniyetlerin Beşiği Hattuşa'yı tanıtıyoruz” dedi.


Cep telefonlarına indirilen sanal harita uygulaması ile 2 dakika içerisinde Hattuşa ve Boğazkale’nin izlenebildiğini ifade eden Ceritoğlu, “Hitit Uygarlığının, Kadeş Anlaşmasının Başkenti, Hattuşa'nın Unesco Dünya Mirasları Listesine alınışının 30.Yılı Etkinlikleri nedeniyle Akıllı Barkot sistemi ile UNESCO Ankara’da 200 durakta ve 200 otobüs üzerinde giydirme yapılarak 2 hafta boyunca teshiri sağlanacak” diye konuştu.


Ortalama bir milyon kişinin bu görsellerden istifade edeceği düşündüklerini belirten Ceritoğlu, Hattuşa için uygulanan bu projenin başka tarihi zenginliklerin tanıtımı içinde örnek olabileceğini söyledi.


Sanal haritanın kullanılması hakkında bilgi veren Ceritoğlu, “Telefona barkod programı yüklüyoruz, telefonunuzun kamerasını bu görsele göstermeniz yeterli olmaktadır. Böylelikle iki dakika boyunca Hattuşa’nın tanıtım videosunu izleyebiliyoruz. Sadece afişlerde değil, dergi ve haritalar üzerinde de bulunan barkot sistemiyle Çorum Boğazköy Hattuşa’yı video üzerinden görmek ve tanıtımını yapmak mümkün” ifadelerini kullandı.


Sanal harita ile Hattuşa’nın şimdi herkese daha yakın olduğunu dile getiren Ceritoğlu, Çorum Valiliği, Boğazkale Kaymakamlığı ve Boğazkale Belediyesine hazırlanan projelere verdikleri destek ve katkılar için teşekkür etti.



Son Güncelleme: 20.10.2016 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.