Satranç Türkiye birinciliği başladı

Çorum Belediyesi tarafından Uluslararası Santraç Turnuvası düzenlendi.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 15:16
Satranç Türkiye birinciliği başladı

Çorum Belediyesi tarafından Uluslararası Santraç Turnuvası düzenlendi.

23-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ‘Çorum Uluslararası Satranç Turnuvası’ nedeniyle Türkiye Satranç Federasyonu ile Çorum Belediyesi arasında protokol imzalandı. İmza törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, organizeye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Çorum’da ilk defa böyle bir organizasyon yapılacağını, bundan dolayı önem arz ettiğini söyledi.
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, turnuvanın düzenlenmesinde desteklerinden dolayı Çorum Belediyesi’ne teşekkür ederek,“Çorum’da ilk defa Uluslararası Satranç Turnuvası düzenlenecek. Desteklerinden dolayı Çorum Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Son zamanlarda Anadolu’da bu tür faaliyetleri daha çok yapmaya çalışıyoruz. Çorum’da bunlara eklenen çok önemli bir il. Federasyon olarak bundan dolayı çok mutluyuz” dedi. 
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de, Çorum’da sportif faaliyetler alanında büyük atılımların olacağını ifade ederek, “Sportif faaliyetlerde birçok ilde olmayan ilkleri yaşatmaya çalışıyoruz. Turnuvaya, yaklaşık 10 ülkeden 400 sporcu katılacak. Çorum’da sadece fiziki güzellikler değil, kültürel, sportif faaliyetlerde de çok büyük atılımlar olacak” diye konuştu.

Törenin ardından Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Gülkız Tülay, Başkan Külcü’ye Çorum’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, “Özellikle engelliler ile ilgili yapılan çalışmalar için ayrıca teşekkür ediyorum. Buhara Kültür Merkezi’ni de gezme fırsatı bulduk. Detaylar tek tek düşünülmüş. Diğer illere örnek teşkil etmesini diliyor, sizi ve ekibinizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Külcü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’a teşekkür etti.

İHA


Son Güncelleme: 04.05.2016 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.