Savcılık karar verdi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan eski Çorum Valisi Nurullah Çakır’ın da arasında olduğu 11 valinin dosyası Ankara’ya gönderildi.

19 Aralık 2016 Pazartesi 15:21
Savcılık karar verdi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan eski Çorum Valisi Nurullah Çakır’ın da arasında olduğu 11 valinin dosyası Ankara’ya gönderildi.

Valiler hakkındaki soruşturma artık tek elden Ankara’da yürütülecek.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Çorum Valisi Nurullah Çakır ve İskilip Kaymakamı Birol Kurubal ile birlikte valiler Hüseyin Avni Mutlu, Yusuf Yavaşcan, Abdulkadir Demir, Fatih Şahin,  Necmettin Kallan, Ahmet Aydı, İbrahim Özçimen, Vali Yardımcısı Haluk Nadir ile kaymakamlar Erdal Çakır ve, Feyzullah Özcan çıkarıldıkları mahkeme tarafından "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

İSTANBUL SAVCILIĞI ‘YETKİSİZLİK’ VERDİ

Soruşturma dosyasını inceleyen İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığı dosya üzerinde yetkisizlik kararı verdi.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı çalışan valilerin FETÖ örgütü ile irtibatlarının tek elden Ankara tarafından yürütülmesine karar verildi. İçişleri Bakanlığı’nın da şikayetçi olduğu valiler hakkındaki soruşturmayı artık Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürütecek. Çakır ve Kurubal ile diğerleri hakkında iddianame Ankara’da hazırlanacak.(Milliyet)

Son Güncelleme: 19.12.2016 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.