Saygıyla anıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 79. yıldönümünde saygı ile anıyoruz

10 Kasım 2017 Cuma 00:09
Saygıyla anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 79. yıldönümü bugün.  Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

10 Kasım Anma programı bugün Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Program Devlet Tiyatro Salonu Fuayesi’nde Atatürk açılacak Fotoğrafları Sergisi ile devam edecek. Aynı salonda 10 kasım Atatürk Oratoryosu sahnelenecek.

Bu arada Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, 10 Kasım Atüatürk’ü Anma Programı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak bizlere en değerli mirası bırakan, milletimizin bağımsız yaşamasını her şeyin üstünde tutarak, büyük mücadeleyi başlatan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde saygı, şükran ve minnetle anıyorum.

Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Mustafa Kemal Atatürk, tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önderdir.

Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün Büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır.

Bugün Cumhuriyetin 94. yıldönümünü iftiharla kutlayan Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye, demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam etmektedir. Bu büyük başarıda kuşkusuz Gazi Mustafa Kemal’in önderliğiyle birlikte milletimizin sabrının, gayretinin, alın terinin, kardeşlik azminin ve ülkesine olan bağlılığının da büyük payı bulunuyor.

Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O'nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Mustafa Kemal Atatürk, daima Türk Milleti'nin gönlünde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 79. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile anarken silah arkadaşlarını, Anadolu'yu bize vatan olarak kazandıran bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HAİNSAVAR PARALELE KOYAR 2017-11-10 11:07:44

SEVGİLİ OKURLAR ÖNYARGISIZ OKUYUN 5 DK ALIR.
http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/yilmaz-ozdil/olumunden-15-yil-sonra-bir-kadin-tarafindan-yanagi-oksanan-adam-2084378/