‘SEÇİM GECESİ GÖZÜM ÇORUM’DA OLACAK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Çorum mitingi tarihi denilebilecek nitelikte yoğun bir katılımla gerçekleşti.

10 Nisan 2017 Pazartesi 18:43
‘SEÇİM GECESİ GÖZÜM ÇORUM’DA OLACAK’

MUSTAFA DEMİRER/HABER İZLENİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Çorum mitingi tarihi denilebilecek nitelikte  yoğun bir katılımla gerçekleşti.



Erdoğan miting alanına gelmeden önce toplanan kalabalığa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Vali Necmeddin Kılıç hitap etti. AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan da vatandaşları selamladı.



Saat Kulesi’nden itibaren insanların akın akın miting alanına ulaşmaya çalıştığı gözlendi. Her yer ay yıldızlı bayraklarla donatıldı.


Seyyar satıcılar, Erdoğan dokumalı halı ve atkı ile fes satışı yaptı. Miting alanına girişlerde iki ayrı kontrol noktası oluşturuldu. Vatandaşlar sıkı bir şekilde arandı. Keskin nişancılar tüm yüksek binalarda görev aldı. Ekranlara referanduma bir hafta kala televizyonlarda gösterime giren Erdoğan’ın sözlerinin yer aldığı ‘evet’ reklamı yansıtıldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 15.38’i gösterdiğinde platforma çıkarak Çorumlular’a hitap etmeye başladı. Bu sırada kalabalık eski Emniyet müdürlüğü binasının önüne kadar uzandı.

Çorumlular’ın yoğun ilgisi Erdoğan’ı memnun etti. Konuşmasına 
Çorum’a dair müjdelerle geldiğini belirterek başlayan Erdoğan, doğalgaz,  sağlık, eğitim, sulama ve toplu konut ve ulaştırma projelerine değindi. Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun daha önce açıkladığı Çorum’u da kapsayan Orta Anadolu gelişim projesi ile bölgeye 13 katrilyon 230 trilyon liralık yatırım yapacaklarını kaydetti.



Havaalanından bahsetmezken, hızlı tren projesinin üç etap halinde projesinin yapıldığını, 2017 yılı sonunda tüm kesimler için projenin tamamlanacağını ifade etti. Erdoğan, hızlı tren yatırımında proje aşamasından bahsettiğini,  bunun uygulama projesi olarak anlaşılmaması gerektiğinin altını çizdi.




Cumhurbaşkanı’nın hızlı trene değinmesi miting alanında coşkuyu artırdı.


Çorumlular’a yerel şive “Biz sizi çok göresidik’ diyen Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen Çorumlu kahramanlara ‘Fatiha’ okuttu. 15 Temmuz şehidi hemşehrimiz Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip’e özel bir parantez açtı.


Çorumlu gençlerin ‘dik dur, eğilme, Çorum seninle’ sloganına karşılık veren Erdoğan, “Biz kimsenin karşısında eğilmeyiz, ancak rükûda eğiliriz’ diye karşılık verdi.



Miting alanında gördüğü yoğun kalabalıktan memnun kaldığını bizzat dile getiren Erdoğan, 2002 yılından bu yana Çorum’un kendilerine sahip çıktığını, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 64 oyla Türkiye ortalamasının üzerinde destek verildiğini hatırlattı. Çorumlu’nun kadirşinaslığına, vefasına teşekkür etti. Abide Meydanı’ndaki manzaranın 16 Nisan’da ‘Evet’in işareti olduğunu vurgulayan Erdoğan, Çorum’un sandıkları patlatarak güçlü bir ‘Evet’ vereceğine inandığını, seçim günü özellikle Çorum’u takip edeceğini dile getirdi. Erdoğan, Çorum’un müteşebbis ruhunu, insanlarının çalışkanlığını övdü.



Son Güncelleme: 10.04.2017 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Keske 2017-04-10 21:11:17

Havaalanini kimse iletemedimi bir allahin kulu soylese dile getirseydi duyursaydi

Avatar
Yazık çoruma 2017-04-11 01:12:38

Havaalanı ne oldu, çorum tıssss