Şehirde ve 41 köyde başladı

Artan sıcaklıkla birlikte Çorum Belediyesi de haşere mücadelesini yoğunlaştırdı.

12 Haziran 2018 Salı 14:19
Şehirde ve 41 köyde başladı

Çorum Belediyesi Çorum Merkezde yürüttüğü vektörel mücadele çalışmaları şehir içi ve bazı köylerde devam ediyor

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce Mart ayında başlatılan haşere ile  mücadele çalışmaları kapsamında tespit edilen üreme alanlarında larva mücadelesine devam edildiğini bildirdi.  

41 KÖYDE MÜCADELE

Belediye mücavir alan sınırları içerisindeki tüm cadde ve sokaklarının konteynerlerini vektörel mücadele programı doğrultusunda haftada 1 kez ilaçladıklarını belirten Candan, “İl merkezimizde yürüttüğümüz çalışmalara ilaveten vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını rahat bir şekilde geçirebilmeleri için merkeze bağlı 41 köyümüzde vektörel mücadele çalışmaları başlattık. Celilkırı, Köprüalan, Tepeköy, Ömerbey, Deliler, Çeşmeören, Kadıkırı, Ahilyas, Hacıpaşa, Pınarçay, Karapürçek, Altınbaş, Bayat, Paşaköy, Serpin, Pınarcık, Metinler, Kuruçay, Yaydiğin, Karacaköy, Karapınar, Tolamehmet, Eskiekin, Kazıklıkaya, Kavacık, Elmalı, Büget, Rıçvanlar, Çomarbaşı, Ahmediye, Pancarlık, Atçalı, Karaağaç, Eskice, Kuşsaray, Güney, Yenice, Sarimbey, Serban, Tatar, Bozboğa köylerinde Ramazan Bayramına kadar belirlenen program doğrultusunda vektörel mücadele çalışmaları yürüteceğiz” dedi.

ÇÖPLERİ BOŞ ALANLARA ATMAYIN!

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan açıklamasında “Halk sağlığını tehdit eden vektör canlılarla olan mücadelemizde vatandaşlarımızdan; çöpleri açık halde boş alanlara atmamalarını istiyoruz. Çöpleri poşetlenmiş ve ağzı kapalı halde konteynerlere atmaları, çöp konteynerlerinin kapaklarını kapalı olarak tutmaları ve özellikle hayvansal atık üreten kişi ve işletmelerin bu atıklarını önlemini almadan çevreye dökmemeleri konusunda duyarlılık beklemekteyiz”  diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.