Şehit aileleri ile gaziler iftarda

Çorum Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce gaziler, şehit aileleri ve yakınlarına iftar yemeği verildi.

30 Haziran 2015 Salı 23:25
 Şehit aileleri ile gaziler iftarda


Çorum Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce gaziler, şehit aileleri ve yakınlarına iftar yemeği verildi.


Çorum ENS Park Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar yemeği programına Vali Ahmet Kara, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ahmet Çelik, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, bazı daire müdürleri, gaziler, şehit aileleri, koruyucu aileler, sevgi evleri, umut evi, çocuk evleri, huzurevlerinde kalan çocuk, engelliler, yaşlılar ile bazı STK temsilcileri katıldı.


İftar yemeğinden önce Hafız Mustafa Karaman Kuran-ı Kerim tilaveti verdi. Ezan okunması ile oruçlar açıldı.


Yemeğin ardından  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer ile Vali Ahmet Kara birer konuşma yaparak günün anlam ve önemine değindiler.


Ramazan ayının yardımlaşma, cömertlik, şefkat ve merhametin zirve yaptığı kutlu bir zaman dilimi olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, “Kuşkusuz, Ramazan ayının toplumdaki en önemli sosyal yansımalarından biride: yoksula, yetime, yaşlıya, kimsesizlere sahip çıkılmasını hatırlatarak onlarla empati kurulmasıdır.” dedi.


‘Milletimize ve devletimize emanetsiniz’


Ülkemizin birliği, beraberliği ve kardeşliği için gözünü kırpmadan canını feda eden evlatlarımızın aileleri; sizler, milletimize ve devletimize emanetsiniz, sizleri burada ağırlamaktan büyük onur duyduğumuzu belirtmek isterim.


‘11 bin 687 şehit ve gazi yakını atandı’


Daha önce İçişleri bakanlığı uhdesinde yürütülen Şehit Yakınları ve Gaziler in tüm iş ve işlemleri 2013 yılından itibaren Bakanlığımıza devredildi. İl Müdürlüğümüzde Şehit Yakınları ve Gazilerimizin istihdamına yönelik, hak sahipliği tespit komisyonun çalışmaları neticesinde Çorum’dan 93 şehit ve gazi yakını kamuya ataması gerçekleştirildi. Türkiye genelinde ise l 11 bin 687 şehit ve gazi yakınının ataması yapıldı.


‘Ramazan ayı birliğe vesile olsun’


Ramazan ayının birlik ve beraberliğe vesile olmasını niyaz eden Vali Ahmet Kara, Allah’ın insanları kendine kulluk etmeleri için yarattığını belirterek, oruç tutmanın kulluk vazifelerinden biri olduğunu söyledi.


‘Kan gölüne dönmüş Müslüman coğrafyasında iftar yapamayanlar var’


Oruç tutmanın faydalarına da değinen Vali Kara, “Oruç herkesin eşitliğini vurgulayan bir ibadettir. Oruç bizi, nefsimizi aç, susuz bırakarak Allah’ın verdiği nimetleri hatırlamasına, yoksulların durumunu anlamasına vesile olur. Bugün bizler oruçlarımız tutuyoruz. Oruçlarımızı gayet normal bir şekilde açıyoruz. Ama bugün Filistin’de oruçlarını açacak yiyecek bulamayanlar var. Bugün Çin’in oruç tutmayı yasakladığı Uygur Türkleri zindanlarda mücadele etmekteler. Bugün belki onlar iftar edemediler. Bugün dünyanın çeşitli ülkelerinde iftar edemeyenler var. Müslüman coğrafyası kan gölüne dönmüş durumda. Cenabı Allah ülkemize birlik, beraberlik, kardeşlik ve düzen versin.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından emekli İmam Fikrettin Çıplak hocanın yaptığı dua ile program sona erdi.


Son Güncelleme: 01.07.2015 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şehit ailesi 2015-07-01 11:38:19

yapılmak istenilen nedir?
şehit ailelerine iftar yemeği vermek mi !
gösterişte bulunmak mı!
bu protokol de neyin nesi sayın valim şehit aileleri sizlerle aynı masada iftar yapmak isterdi ayrı masalarda değil. yoksa kendiniz büyük mü görüyorsunuz.

Avatar
şehit yakını 2015-07-01 12:17:12

kardeş protokol masasında hiç bir il müdürü yoktu. şehit ailesi, gazilerimiz, yaşlılarımız, koruyucu ailelerimiz ve engelli dernek temsilcisi vardı. şehit aileleri ile aynı masada iftar açıldı.

Avatar
şehit kardeşi 2015-07-03 16:24:02

gelenler gerçekten gidenleri aratıyor sayın nurullah çakır kapıda karşılar giderkende herkesi yolcu ederdi yemekte protokol olmadığı gibi herkese ayrı ayrı bir ilgi gösteriri isteklerini sorardı şehit yakını kardeş sen ya saygı görmedin yada birilerini tutuyorsun.

banner165