Şehit Darbaş için mevlit okutuldu

Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş için dün mevlid-i şerif okutuldu.

10 Ekim 2016 Pazartesi 01:08
Şehit Darbaş için mevlit okutuldu


Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş için dün mevlid-i şerif okutuldu.

www.corumhakimiyet.net'te yer alan Recep Mebet imzalı habere göre, Çorum Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen mevlid programı şehit ailesinin Gülabibey Mahallesi Bağcılar 85. Sokak’taki evleri önünde gerçekleşti.


Programa Vali Vekili Adem Saçan, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, Diyanet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Şehit Ömer Faruk Darbaş’ın babası Zekeriya Darbaş, amcaları Abdullah ve Harun Darbaş ile kardeşi Emrah Darbaş’ın da hazır bulunduğu program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Hasan Çakmak, Sefa Kırçı, Murat Küyük, İlhami Kurt, Selahattin Meşe, Rıfat Sert, Mustafa Göncü, Zeki Kanbur, Hakan Duman, Uğur Şahin ve Muhammed İbrahim Demir’den oluşan mevlidhanların okuduğu ilahiler ve mevlid-i şerif ile devam eden programda duayı Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen yaptı.


Hıdırlık Kuran Kursu öğrencisi Abdullah Talha Sert ise ablası Zahide Sert’in yazdığı ‘Şehidimize Hitap’ adlı şiiri okudu. Programda ayrıca Şehit Ömer Faruk Darbaş’ın kişisel eşyaları ve fotoğraflarının sergilendiği bölüm büyük ilgi gördü.


Vatan savunmasında canını feda eden kahraman güvenlik güçlerinin dualarla yâd edildiği programda, Peygamber Efendimiz’in torunu Hazreti Hüseyin’in, “Mektebinde şehadet olan bir milletin kaderinde esaret yoktur” sözüne atıfta bulunularak birlik ve beraberlik mesajları verildi.


Yemek ikramıyla devam eden mevlid programı yapılan dua ile sona erdi.


Son Güncelleme: 10.10.2016 01:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.