Şehit yakınlarına ve gazilere onur yemeği verildi

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi.

20 Eylül 2016 Salı 10:08
Şehit yakınlarına ve gazilere onur yemeği verildi

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi. 

Yemeğe Vali Necmeddin Kılıç, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile aileleri katıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 15 Temmuz’da Türk milletinin Çanakkale ruhunu yaşadığını ifade etti. Milletin huzur ve refah içerisinde yaşamasını istediklerini dile getiren milletvekili Ceylan, “Sizler mermilere siper oldunuz. Sizlere milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Sizlerden Allah razı olsun. Sizlerin kahramanlıkları sayesinde 15 Temmuz’da FETÖ’nun yaptığı darbe kalkışması önlendi. Bu süreçte 2 binden fazla gazimiz oldu. Bu millet 15 Temmuz’da Çanakkale ruhu gibi bayrağı için, milleti için, ülkesinin bekası için meydanlara indi. Tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Vali Necmeddin Kılıç ise, 15 Temmuz darbe girişiminde kadınıyla, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla tüm Türk milletinin gazi olduğunu vurguladı. Anadolu coğrafyasında ‘gaza’ ve ‘gazi’ dendiğinde tüylerin diken diken olduğunu dile getiren Vali Kılıç, “Bizde şahadetle ile gazilik aynı kavramlardır. Kavramların adı geçmeye başladığı zaman saygı başlar. Gazi olmak önemli bir rütbedir, ayrı bir rütbedir. Yaşarken verilen inanılmaz bir madalyadır. Bu nedenle atalarımız seferlerine, ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi olalım’ demişlerdir” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un dönüm noktası olduğunu dile getiren Vali Necmeddin Kılıç, “15 Temmuz hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki, 15 Temmuz’un bilançosu 78 milyon gazidir. Kadınıyla, çocuğuyla, genciyle 78 milyon gazi demektir. 2 bin malül gazimiz vardır, 247 şehidimiz vardır. Bilanço budur. Gaza ve gazilik bu insanlara hayırlı olsun. Devletimiz daim olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olsun. Ay yıldızlı bayrağımız mavi göklerde sonsuza kadar hür olarak dalgalansın, vatan toprağı emniyette olsun” diye konuştu.

İHA


Son Güncelleme: 20.09.2016 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.