Selim Aydın Bursa Valisi’ne seslendi; ‘Bana da dava açmasını talep ediyorum’

Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, yönetici atama süreci ile ilgili yaptığı açıklamadan dolayı...

22 Aralık 2014 Pazartesi 13:24
Selim Aydın Bursa Valisi’ne seslendi; ‘Bana da dava açmasını talep ediyorum’


Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, yönetici atama süreci ile ilgili yaptığı açıklamadan dolayı, Türk Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu’na açılan davayı kınadı.


Bilindiği üzere Türk Eğitim Sen Bursa 2 nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu yönetici atama süreci ile ilgili basın açıklaması yaptı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından, eleştiri sınırlarını aştığı ve Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile Bursa Valisi Münir Karaloğlu’na karşı zincirleme şekilde hakaret suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldı. Çorum Şube Başkanı Selim Aydın ise, Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu’na açılan davayı kınayarak, Türkoğlu’nun söylediği cümlelerin aynısını kendisinin de söylediğini belirterek, Bursa Valisi’nin kendisine de dava açmasını istedi.


Bugün saat 12.15’te sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Selim Aydın, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;


“Türk Eğitim Sen Bursa 2 nolu Şubemizin yönetici atama süreci ile ilgili yapmış olduğu basın açıklaması ile ilgilidir. Ülkemizin her ilinde ilçesinde Türk Eğitim-Sen üyesi müdür – müdür yardımcısı arkadaşlarımızın görevlerine son verildi. Kısaca her yerde aynı kıyımı yaşadık. Haksızlıklara şahit olduk. Bundan dolayı yapmış olduğu açıklama nedeniyle Bursa Valisi tarafından AK Parti il başkanı avukat tutularak Bursa 2 Nolu şube başkanımız Selçuk Türkoğlu'na dava açılmıştı. Bende bu açıklamanın aynısını yapıyorum. Eğer Başkanımızın söyledikleri suçsa, Bursa valisinin bana da dava açmasını talep ediyorum.


Selçuk Türkoğlu, 10 Eylül 2014 tarihinde okul müdürleri atamasını protesto etmek üzere Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleşen gösteriler hakkında yerel bir televizyon kanalına açıklamada bulunmuş. Açıklamasında “…ilettiğimiz hiçbir problemi çözmeyen bir Milli Eğitim Müdürü, milli eğitim yöneticileri var, Bursa Valisi var, o zaman siz bırakın, siz bırakın bu statülerinizi, bırakın bu koltuklarınızı, bırakın mühürleri asıl sahibiniz kimse onlar gelsin, listeyi kim yaptıysa, puanları kim verdiyse muhatabınız onlar olsun biz onlara soralım. Yani insafsızca bu sübjektif kriterlere dayanarak siz bu insanların emeklerini nasıl çaldınız diye onlara soralım…” ifadelerini kullanan Türkoğlu hakkındaki Savcılık iddianamesinde “Eleştiri sınırlarını aştığı ve Bursa Milli Eğitim Müdürü olan Veli Sarıkaya ile Bursa Valisi Münir Karaloğlu’na karşı zincirleme şekilde hakaret suçunu işlediği anlaşılmaktadır”  iddiasıyla dava açıldı. Sayın başkanımızın ifadelerini biz de aynen olduğu gibi iddia ediyoruz.


Türk Milli Eğitim tarihinde ilk defa bu kadar geniş çaplı bir siyasi kadrolaşma ve kıyım, tasfiye operasyonuyla karşı karşıyayız. Bu süreçle alakalı, sendika olarak hak arama faaliyetlerimizi her zeminde yürütüyoruz ve yürütmeye de devam edeceğiz. Hiçbir güç, hiçbir irade bizi doğruları söylemekten alıkoyamaz. Bu arada sayın Vali Akp İL başkanını avukat tutarak yargıya baskı oluşturmuştur. Kendine güveniyorsa , derhal avukatını değiştirmesi gerektiğini iade etmek istiyorum. Böyle bir  şey kabul edilebilir mi İnsanların hakkı gasp edilirken Vali olduğunu hatırlamayacaksın ama sana görevini hatırlatan insanlara dava açacaksın. Peki görevlerinden alaşağı edilen bu yöneticiler hakarete uğramadılar mı? Mağdur edilmediler mi?


Buradan bir kez daha liyakat ve ehliyet kavramlarından uzaklaşarak, hak, hukuk kavramlarının içini boşaltan, benim sendikam, benim adamım anlayışıyla hareket edenlere hatırlatmak istiyorum;  ‘Allah size, mutlaka emanetleri (işleri) ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.’ (Nisa 58)”



Son Güncelleme: 22.12.2014 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.