Selim Aydın sert çıktı

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, öğrenci andının yeniden getirilmesini eleştirenlere sert çıktı.

20 Ekim 2018 Cumartesi 19:06
Selim Aydın sert çıktı

Türk Eğitim Sen İlçe Yönetim Kurulları toplantısında gündemde sıcaklığını koruyan ant tartışmalarına değinen Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, yargıya kafa tutan, hatta kendisini yargı yerine koyan çete yapılanmasının öğrenci andı üzerinden tartışma yaratmasına müsaade edilmemesi gerektiğini savundu.

Öğrenci andı kararını eleştirenlere ‘marjinal çevre’ yakıştırmasında bulunan Aydın, yaptığı açıklamada konuya dair şu görüşlere yer verdi; “Yargıya kafa tutan hatta kendisini yargı yerine koyan bu çete yapılanmasının Öğrenci Andı üzerinden tartışma yaratmasına müsaade edilmemelidir.

Bazı marjinal çevrelerin Öğrenci Andı’nı ırkçı olarak itham eden söylemleri Danıştayın kararı ile birlikte çöp olmuştur. Türk milleti ibretle izliyor ki; Danıştay’ın bu kararından, etnik özürlü ucubelerin yanı sıra mukaddes değerlerimizi kamuflaj olarak kullanan zihni ve niyeti bozuk olanlar da rahatsız oldular. Hatta bu güruh, etnik bölücü ve ayrılıkçı PKK’dan bile daha fazla gürültü koparmakta.

Buradan çok net söylüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönlendirmeye çalışan, taşrada çeteler marifetiyle işlerini yürütme peşinde olan, yargıya kafa tutan hatta kendisini yargı yerine koyan bu çete yapılanmasının Öğrenci Andı üzerinden tartışma yaratmasına müsaade edilmemelidir. Öğrenci Andı yeniden okullarda okutulmalı, çocuklarımız yeniden gururla ‘Varlığım; Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene’ diyebilmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı, milli varlığımızla sorunu olan, Türk milli kimliğine alerji duyan bu ayrılıkçılara geçit vermemeli, toplumuzun büyük çoğunluğunun sesine kulak vererek, Danıştay’ın bu kati kararı doğrultusunda Öğrenci Andı’nın yeniden okullarda okutulmasını sağlamalıdır.”

Son Güncelleme: 20.10.2018 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165