Sendikacılardan çan eğrisi önerisi

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Tekin Çınar, 13 Eylül 2014 tarihinde yapılan..

24 Eylül 2014 Çarşamba 12:10
 Sendikacılardan çan eğrisi önerisi


Eğitim-Bir-Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Tekin Çınar,  13 Eylül 2014 tarihinde yapılan merkez ve taşra teşkilatı şef ve memur kadrolarına atanabilmek için görevde yükselme sınavının değerlendirmesinde ‘çan eğrisi’ yönteminin kullanılması talebiyle  sendika genel merkezi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını bildirdi.


 Çınar, yaptığı açıklamada, şöyle dedi; “231 merkez, 2650 taşra olmak üzere toplam 2881 kadroya şef; 70 merkez, 3000 taşra olmak üzere toplam 3070 kadroya memur ataması yapılacak olması göz önünde bulundurulduğunda yeterince adayın başarılı sayılabilmesi için sınav değerlendirmesinde “çan eğrisi” yönteminin kullanılmasını talep ettik.” dedi.   


Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları İçin Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Kılavuzu’nun ‘Sınav Değerlendirmesi’ başlıklı kısmında yer alan 3.3/d’de, Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılarak, 70 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılır’ ifadesine yer verildiğini söyledi. Bu ifadeye göre sınava giren adaylardan 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacağını belirten ÇINAR; “sınav sorularının oldukça zor olduğuna ve sınava katılanların soruları cevaplarken hayli zorlandığına ilişkin şikâyetler gelmektedir. Bu durum, sınava katılan memur ve şef adaylarının 70 ve üzerinde puan alarak başarılı sayılmalarını güçleştirmekte ve yeteri kadar adayın başarılı sayılmasını neredeyse imkânsız hale getirmektedir. Yeterince adayın başarılı sayılabilmesi için sınav değerlendirmesinde “çan eğrisi” yönteminin kullanılmasını bakanlıktan talep ettik.”




Son Güncelleme: 24.09.2014 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.