‘Şer güçler, Türkiye’yi yolundan alıkoyamaz’

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İtalya'nın İmperia şehrinde gurbetçi vatandaşlarla buluştu.

12 Mart 2017 Pazar 14:43
‘Şer güçler, Türkiye’yi yolundan alıkoyamaz’

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İtalya'nın İmperia şehrinde gurbetçi vatandaşlarla buluştu.


Seçim Koordinasyon Merkezi Genel Merkezi'nin görevlendirmesi ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) davetlisi olarak İtalya'ya giden Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, gurbetçi vatandaşlarla salon toplantısı yaparak, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda niçin "Evet" demeleri gerektiği konusunda düşüncelerini açıkladı.


AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, İtalya'da Como şehrini ziyaretinin ardından İmperia şehrinde gurbetçi vatandaşlarla buluştu.


Como'da olduğu gibi İmperia kentinde de büyük bir coşku, büyük bir sevgi seli eşliğinde karşılanan Ceylan, burada başta Çorumlular olmak üzere çeşitli illerden gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.


Coşkulu bir kalabalığa hitap eden Ceylan, Hollanda'nın Türkiye'ye karşı tutumunu sert dille eleştirdi.


Hollanda - Rotterdam'a gitmek için program yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni vermeyen Hollanda hükümetine tepki gösteren Milletvekili Ceylan, Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan gibi dirayetli, milletiyle birlikte hareket eden, eşsiz bir lidere sahip olmasının birçok ülkede rahatsızlık yarattığını, dünya ülkesi olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye'nin önüne set çekmek, istikrarsızlaştırmak isteyen birtakım güçlerin küresel oyunlarla ülkemizi yeniden karanlık günlere döndürmek istediğini, buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.


Ne Almanya'nın, ne de Hollanda'nın kendilerini asla yıldıramayacağını vurgulayan Ceylan, Türkiye'nin emin adımlarla yoluna devam edeceğini ve hedeflerine ulaşacağını dile getirdi.


"Dik durduğumuz için, kendi gündemimizi kendimiz belirlediğimiz için, büyüdüğümüz, geliştiğimiz, geleceğe koşar adım ilerlediğimiz için, yatırımlara hız verdiğimiz için, namerde muhtaç olmadığımız için bunlar başımıza geliyor" diyen Ceylan, Türkiye'yi hiçbir şer gücün yolundan alıkoyamayacağını anlattı.


Ceylan, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi gurbetçileri yeni anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konusunda da bilgilendirdi.


Gurbetçi vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet eden Ceylan, 18 maddelik anayasa değişikliğinin içeriği konusunda merak edilen sorulara da cevap vererek, Türkiye'nin geleceğinin şekillendirilmesi konusunda destek istedi.


Referandumun temel amaçları konusunda da bilgilendirmede bulunan Ceylan, en büyük hedeflerinin ülkemizde yaşanan terör olaylarını tamamen bitirmek, şehit acılarına son vermek, anaların gözyaşını dindirmek huzurlu, güvenli, istikrarlı bir ülke haline gelerek birlik ve beraberliği, kardeşlik ortamını pekiştirmek olduğunu dile getirdi.


Ceylan, "Evet" kararıyla birlikte Türkiye'nin 2023 hedefleri başta olmak üzere 2053 ve 2071 hedeflerine daha hızlı ve daha emin adımlarla ulaşacağının altını çizdi.


Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi olaylarını da değerlendiren Ceylan, Türk milletinin canla, başla mücadele ederek ülkesine, demokrasiye, bayrağına, ezanına sahip çıktığını dile getirdi.


Ceylan, “Tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olacağız. 80 milyon insanımızı birlik ve beraberlik içerisinde tüm renkleri bir araya getirerek yolumuza devam etmek zorundayız” dedi. 


Bu toprakların çok badireler atlattığını, bundan sonra da bu oyunları bozacaklarını kaydeden Ceylan, “Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bize düşen 15 Temmuz ruhuyla birlik olmak, dik durmak ve devletimizin yanında olmaktır. Bu vatanın yiğit evlatları hiçbir zaman bu vatanın bölünmesine müsaade etmeyecektir. Bayrağın inmesine, ezan seslerinin dinmesine izin vermeyeceğiz. Bu devletin bölünmesine, bu milletin parçalanmasına asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.


Toplantının ardından bir değerlendirme yapan Ceylan, yurtdışındaki gurbetçilerimizin 16 Nisan referandumunda niçin "Evet" demesi gerektiğini çok iyi bildiğini, Evet kararının Türkiye'de neleri değiştireceğinin ve Türkiye'yi nasıl güzel bir geleceğe götüreceğinin farkında olduklarını ifade ederek, gurbetçilerin azminden, şevkinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.


Son Güncelleme: 12.03.2017 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165