SEVGİ dolu bir gece

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri yılsonu etkinliği düzenledi.

28 Mayıs 2015 Perşembe 14:52
 SEVGİ dolu bir gece


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri yılsonu etkinliği düzenledi.


Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen geceye AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Dinçer, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Zeliha Uzun, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, DTS Müdürü İbrahim Yıldız ile çok sayıda davetli katıldı.


Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını Sevgi Evleri Müdürü Zeliha Uzun yaptı.


Toplumun dezavantajlı gruplarının problemlerine etkin çözümler üretmek ve hizmet kalitesini iyileştirmek amacıyla var çalıştıklarını belirten Uzun, “Kurumlarımız çocuklarımızın reşit oluncaya kadar, koruma altında tutulduğu bir yer olmaktan ziyade, toplumla ilişkilerini soyutlamadan yetiştirip, sosyalleştiren ve böylelikle gerçek hayata hazırlayabilen bir hizmet kurumu olma yolunda faaliyetlerini sürdürmektedir.” dedi.


Aile ve Sosyal Bakanlığı’na bağlı yetiştirme yurtlarında koğuş sisteminden çıkarak sevgi evi ve çocuk evleri sistemine geçildiğini hatırlatan Uzun, “Bu kapsamda Çorum’da Mimar Sinan Sevgi evlerinde 49 erkek, Akkent sevgi evlerinde ise 26 erkek ve 32 kız çocuğumuz barınmakta. Çocukevi koordinasyon merkezine bağlı 7 çocuk evimizde;  31 çocuğumuza hizmet verilmektedir. Ayrıca 44 Koruyucu aile yanında 54 çocuğumuz bulunmaktadır. İl müdürlüğümüz bünyesinde toplamda 188 çocuk kurum bakımında barınmaktadır.” diye konuştu.


Yoğun katılımın olduğu programda Türk büyükleri rontu, tiyatro oyunu, halk oyunları gösterisi sahnelendi.


Gecenin hazırlanmasına emeği geçen öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.


Judo spor dalında dereceye giren Türkiye ikincileri Hasret Sabuncu, Ebru Demiröz ve Batuhan Demiröz, bölge birincisi Emel Uçar, bölge ikincisi Hatice İbiş, il birincisi Berfin Keleş, il ikincisi Yusuf Yanmaz ve Çorum Erkek yetiştirme Yurdu Anadolu Yıldızlar Seçmeleri il birincisi, Bartın İl gurup müsabakaları üçüncüsü, Sinop yarı final müsabakaları üçüncüsü ve Çorum ikincisi Rıza Sabuncu ödüllendirildi.



Son Güncelleme: 28.05.2015 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.