SGK’dan basın mensuplarına özel sunum

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, Çorum’da görev yapan basın mensuplarına yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenledi.

03 Mayıs 2016 Salı 18:01
 SGK’dan basın mensuplarına özel sunum


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, Çorum’da görev yapan basın mensuplarına yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Çorum Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde organize edilen program bugün  SGK İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıya SGK Müdürü Duran Cesur, Müdür Yardımcıları Birol Özkan ve Enver Yıldız, Destek Hizmetleri Şefi Mahmut Torun, Tahsis Hazırlık Şefi Gürcan Sipahioğlu, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Osman Bolluk, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Cemiyet Onursal Başkanı Mehmet Yolyapar, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Demirer ve Murat Özülke ile Cemiyet üyesi basın mensupları katıldı.

CESUR: ‘BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Basın mensuplarının emeklilik işlemleri ve yıpranma payı gibi sosyal güvenlik hizmetlerinin ele alındığı toplantının açış konuşmasını SGK Müdürü Duran Cesur yaptı.

Yerel medyada görev yapan basın mensuplarını bilgilendirmek amacıyla düzenledikleri toplantıda işbirliğinden dolayı Çorum Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür eden Duran Cesur, organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İş dünyasına yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin süreceğini vurgulayan Cesur, “Sadece basın mensuplarına değil, teklif gelmesi durumunda tüm sektörlerde görev yapan çalışanlara yönelik bilinçlendirme çalışması yapmaya hazırız” dedi.

Emeklilik işlemlerinde maaş bağlama süresini 20 günün altına çektiklerini anlatan SGK Müdürü Cesur, “Emeklilik vakti yaklaşanların 6 ay ya da 1 yıl öncesinden kurumumuza başvurması halinde kısa sürede bilgi taleplerine cevap veriyoruz. Ayrıca bu toplantıda dile getirilecek talepleri ilerleyen günlerde Kastamonu’da gerçekleştirilecek olan SGK İl Müdürleri Toplantısı’nda üst düzey yetkililere iletmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

ERZEN: ‘HAKLARIMIZI BİLMELİ ve İSTİFADE ETMELİYİZ’

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, basın mensuplarının yıpranma payı ile ilgili yapılan yasal düzenlemelerin sektörde görev yapan çalışanların akıllarını karıştırdığını söyledi.

“Basın iş kolundan emekli olan biri olarak mevzuatın iyi bilinmesi ve bu hususta herkesin bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” diyen Şevket Erzen, bu amaçla SGK İl Müdürlüğü işbirliğinde bilgilendirme toplantısı organize ettiklerini açıkladı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Çorum basınının düzenli sigorta primi ödeme hassasiyeti bakımından emsal illere örnek düzeyde olduğunu vurgulayan Erzen, “Sosyal güvencesiz bir çalışma hayatı düşünülemez. Bu doğrultuda sunulan haklarımızı bilmek ve istifade etmek önemli” dedi.

Toplantının katılımcılar açısından faydalı geçmesi dileyen Erzen, organizasyona destek veren SGK Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür etti.

ÖZKAN, ‘FİİLİ HİZMET SÜRESİ’Nİ ANLATTI

Açış ve selamlama konuşmalarının ardından toplantıda söz alan SGK Müdür Yardımcısı Birol Özkan, ‘Fiili Hizmet Süresi (FHS)’ konulu bir sunum yaptı.

Basın çalışanlarının emeklilik koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Birol Özkan, mevzuat değişikliklerinden bahsederek katılımcıların sorularını da cevapladı.

Özkan, yerel medya mensuplarının basın kartıyla SGK’ya müracaat ederek konuyla ilgili detaylı bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Son Güncelleme: 03.05.2016 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165