SGK'dan uyarı! Son tarih 31 Mayıs

Çorum Sosyal Güvenlik İl Müdürü Duran Cesur, Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının ilk taksitinin 31 Mayıs’a kadar ödenmesi gerektiğini söyledi.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 11:41
SGK'dan uyarı! Son tarih 31 Mayıs

Çorum Sosyal Güvenlik İl Müdürü Duran Cesur, Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının ilk taksitinin 31 Mayıs’a kadar ödenmesi gerektiğini söyledi.


Cesur, “Haziran 2016 ve önceki dönemlere ilişkin işveren ve sigortalıların prim borçlarını 6736 sayılı Kanun'la yapılandırdıklarını ve bu yapılandırmayla birlikte gecikme cezaları ve gecikme zamları silinmiştir. Ödeme yapamayanların ilk taksit ödeme süreleri son ödeme vadeleri 9 Ocak'tan Mayıs ayının sonuna kadar uzatıldı. Bu yapılandırmaya ilişkin borcunu peşin ödeyecek olanlar ile ilk taksitini ödeyecek olanların son ödeme süreleri 31 Mayıs 2017’dir. Bu 5 (beş) günlük sürede ödeme yapılmazsa yapılandırma başvuruları bozulacaktır” dedi.


Duran Cesur, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti:


“31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeme yapmayan vatandaşların yapılandırmadan doğan avantajlar kaybedilecek olup, yapılandırma kanunu ile birlikte gecikme cezaları ve gecikme zamları silinip yerine cüzi miktarda enflasyon farkı hesaplanmıştır. Yapılandırma bozulursa bu zamlar yeniden hesaplanıp borçlara eklenecektir. Yapılandırma yapan vatandaşlar iş günlerinde bankalardan ödeme yapabileceklerdir.


Yapılandırması bozulan mükellefler, Meclis Genel Kurulunda onaylanmış olan yeni yapılandırma kanunundan faydalanamayacak olup, bu borçlar için icra takibine başlanacaktır. Yeni çıkacak olan kanunda bir daha yapılandırma için beklenti içine girilmemesi gerekmektedir. 
Ayrıca yeni çıkacak olan yapılandırma kanunu 2017 Mart ayı ve önceki dönemler için prim borcu olanları kapsayacaktır. Bu kanunla ilgili son başvuru tarihinin de 30 Haziran 2017 olacaktır.


Son Güncelleme: 27.05.2017 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165