Şiddete karşı ortak mücadele çağrısı

Çorum Barosu kadına şiddete karşı ortak mücadele çağrısı yaptı

24 Kasım 2017 Cuma 14:11
Şiddete karşı ortak mücadele çağrısı

Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, BM Genel Kurulu’nun 1999 yılında 25 Kasım’ ı ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ olarak ilan ettiğini hatırlatarak, ‘Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin ilk yıllarında kadına verdiği değeri şu sözlerle ifade etmiştir; “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” O tarihte Atatürk kadının toplumdaki yeri ve önemi üzerine dikkat çekmişken 21. Yüzyılda hala kadına, erkeğe, çocuğa, kısacası insana şiddeti konuşuyor olmamız son derece düşündürücü değil mi?

Kadına, erkeğe, çocuğa, insana yönelik şiddetin son bulduğu, barış, huzur ve adalet dolu günler geçirmeyi diliyor, bu vesile ile Başöğretmen Ulu Önder Atatürk’ ün izinde, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.” dedi.

Çorum Barosu Kadın ve Çocuk Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Gülhan Keleş ise kadına yönelik şiddetin çarpıcı bir şekilde artış gösterdiği ülkemizde; mücadele yöntemlerini tartışırken; kadına yönelik şiddetin hayatın diğer alanlarında yaşanan şiddetten bağımsız olarak ele alınması durumunda mücadelenin etkisiz kalmasına yol açacağı gerçeğini de dikkate almamız gerektiğini belirterek, “Şiddet kimden, nereden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, şiddet uygulayanın/şiddet uygulananın kim olduğuna ,neden uygulandığına bakılmaksızın ortak bir bilinçle şiddete karşı duruş sergilenmelidir.

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu  ve Çorum Barosu olarak dün olduğu gibi bugün de; ülkemizin her yerinde, kadının insan haklarının ihlaline yol açan her türlü davranışın, tutumun, kadınların Cumhuriyet’le elde ettiği kazanımlara aykırı yasal değişikliklerin karşısında olmaya devam ederek, kadına karşı şiddetin tamamıyla ortadan kaldırılmasına yönelik politikaların ortaya konulması mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğiz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.