‘Şiddetin son bulmasını diliyorum’

Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, 25 Kasım’ın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olduğunu söyledi.

24 Kasım 2016 Perşembe 13:39
‘Şiddetin son bulmasını diliyorum’

Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, 25 Kasım’ın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olduğunu söyledi. 
“Kadına, erkeğe, çocuğa, insana yönelik şiddetin son bulduğu, barış, huzur ve adalet dolu günler geçirmeyi diliyorum” diyen Akpınar, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti:

“1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen günü anmak amacı ile ve farkındalık yaratmak görevini yerine getirmek için buradayız.

BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım’ı Kadına Yönelik Şiddete karşı uluslararası Mücadele günü olarak ilan etmiştir. Nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyetinde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır.


Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo’ ya karşıtlığı ile bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, diktatörün “Ülkede 2 tehlike var “ Kilise ve Mirabal kardeşler” şekilinde yaptığı açıklama üzerine tecavüz edilerek öldürüldüler. Bu olay üzerine 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olarak kabul edilmiştir.


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk diyor ki “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kitlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kitlenin bütünü ilerleyebilsin. Mümkün mü dür bir cinsin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı ilerleyebilsin.”

 

Son Güncelleme: 24.11.2016 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165