Sigarayı Boykot konferansı

Çorum İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, 9 Şubat Sigarayı Boykot Günü nedeniyle konferans düzenledi.

11 Şubat 2016 Perşembe 13:44
Sigarayı Boykot konferansı


Çorum İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik  Bürosu, 9 Şubat Sigarayı Boykot Günü nedeniyle konferans düzenledi.

Turgut Özal Konferans Salonunda düzenlenen programda Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Attila Alpay, kur'an kursu öğreticilerine, cami görevlilerine ve katılımcılara
"Zararlı Maddeler ve Kurtulma Yolları" konulu konferans sunumu gerçekleştirdi.

Konferansa, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Attila Alpay, Müftü Yardımcıları Abdullah Pamuklu ve Selahattin Bozkurt, Şube Müdürü Abdullah Salman, Eğitim Uzmanı Rahmi Güccan yanı sıra merkez ve köylerde görev yapan bay ve bayan kur'an kursu öğreticileri, cami görevlileri ile çok sayıda katılımcı katıldı.  


Hıdırlık Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu Öğreticisi Musa Karagöz'ün kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın yaptı. Akın konuşmasında;


Din görevlileri tarafından verilen dini eğitimlerin yanı sıra insanların zararlı alışkanlıklardan kurtulma noktasında din hizmetlerinin yürütüldüğü cami ve kur'an kurslarının etkili bir güç olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığının ve Yeşilay Cemiyeti'nin zararlı alışkanlıklarla ilgili çok sayıda işbirliği ve protokollerin olduğunu hatırlatan İl Müftüsü Akın, dinimizde haram ve helaller ile ilgili konuların daha etkin anlatılmasının öneminden bahsetti.


Kur'an Kurslarından sorumlu Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığının düzenlediği çalıştay notlarını ve aylık gündem maddelerini din görevlileri ile paylaşmasının ardından konferansa geçildi.


Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Attila Alpay, konferansa katılan kur'an kursu öğreticilerine ve katılımcılara ‘Zararlı Maddeler ve Kurtulma Yolları’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ülkemizin toplum sağlığını tehdit eden en büyük zehirin sigara olduğunu kaydeden Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Attila Alpay, tüm tiryakileri sigarayı bırakmaya ve sağlıklı bir yaşama çağırdı.


Yetişkin nüfusun 3/2'sini tehdit eden bu zehirin artık sadece tütünden yapılmayıp çok çeşitli kimyasal maddelerin karışımından oluştuğunu ve tamamıyla kanser yapıcı bir hale getirildiğini kaydeden Alpay, "9 Şubat Sigarayı Boykot Günü vesilesiyle tüm tiryakileri bu zehiri boykot etmeye ve sağlıklı bir yaşama çağırıyorum. Kendimize ve çevremize bir söz verelim ve sigaraları bırakalım. Sağlıklı ve huzurlu, mutlu bir ömür sizleri bekliyor. Bugünde İl Müftülüğümüzün tertiplediği bir konferansla bu zehirlere karşı birlikte hareket ederek bir boykot etkinliği düzenleme kararı aldık. Bundan sonra İlimizin tüm din görevlileri ile bu ve benzer illetlere karşı birlikte savaşacağız. Birlikte 'emri bir ma'ruf'a hizmet edeceğiz. Tüm halkımızın başta sigara olmak üzere bütün zararlı alışkanlarla mücadelede bize destek vermesini diliyorum." dedi.

 

 

Son Güncelleme: 11.02.2016 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165