Sığınaklar yenilendi

Meclis sığınakları sil baştan yenilenerek olası tehlikelere karşı tamamen güvenli hale getirildi. AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Yaşadıklarımız ders oldu. Ciddi çalışıldı ve sığınaklar elden geçirilerek daha güvenli hale getirildi” dedi.

18 Haziran 2017 Pazar 22:06
Sığınaklar yenilendi


Meclis sığınakları sil baştan yenilenerek olası tehlikelere karşı tamamen güvenli hale getirildi. AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Yaşadıklarımız ders oldu. Ciddi çalışıldı ve sığınaklar elden geçirilerek daha güvenli hale getirildi” dedi.


15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde bombaların hedefi olan TBMM’de, başka amaçlarla kullanıldığı ortaya çıkan sığınaklar yenilendi. Birbirine geçmeli 20’nin üzerinde sığınak odası yapıldı.


1998’de, Genel Kurul salonu yenilenirken Meclis’in sığınağı da yenilenmiş, üç hafta dışarıdan hiçbir destek almadan milletvekillerinin çalışması ve yaşamasına uygun hale getirildiği belirtilmişti. Bu bölümün 21 sığınak ve geniş koridordan oluşan ikinci bir Meclis olduğu belirtilirken bir savaş durumunda Meclis’in çalışmaya devam edebilmesi için Karargâh ve Kontrol Merkezi’nin de tam donanımlı olarak bekletildiği açıklanmıştı.


15 Temmuz gecesi TBMM bombalanmaya başlayınca 100’ün üstendeki milletvekili ilk kez sığınaklara girmişti. Ancak karşılaşılan görüntü tam bir hayal kırıklığı olmuştu. Meclis’in sığınakları depo veya kalorifer dairesinin dinlenme yeri olarak kullanıldığı ortaya çıkmıştı.


‘Bize ders oldu’


Doğalgaz boruları ve elektrik hatlarının geçtiği sığınaklarda oturacak sandalye, içilecek su sistematiği ve kesilince kullanılacak jenaratör bile bulunamamıştı. İşte bu görüntü üzerine TBMM Başkanı İsmail Kahraman sığınakların yenilenmesini talimatını verdi. Meclis Başkanlık Divanı’nda konu tartışılarak gerekli tüm tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.


TBMM yönetimi aylar içinde sığınaklara ilişkin hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldi. Sil baştan yenilenen sığınaklar, olası tehlikelere karşı tamamen güvenli hale getirildi. TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 15 Temmuz akşamı yaşananlar ve ortaya çıkan tablonu hafızalarda olduğunu belirterek “O yaşadıklarımız bize ders oldu. Arkadaşlar ciddi çalıştılar. Sığınak için yapılmış odalar başka amaçlara tahsis edilmişti. Onlar yeniden elden geçirildi, Duvarları güçlendirildi. Ardiye olan odalar sığınağa çevrildi. İnsani ihtiyacı karşılayacak düzenlemeler yapıldı. Jeneratör, su deposu, mutfağı, lavabosu insanların kalabilecekleri, ihtiyaç hissettikleri diğer hususlara ilişkin çalışmalar yapıldı, hâlâ da yapılıyor” dedi.


Gizli geçit


Yeni yapılan sığınaklarda her odadan diğerine geçişler bulunuyor. Sığınaklardan Meclis bahçesine çıkışa izin veren gizli geçitler de oluşturuldu. Çalışmalar devam ederken masa, önümüzdeki günlerde sandalye ve diğer teknik malzemeler yerleştirilecek. Sığınağın kullanılması zorunlu hale gelmesi halinde milletvekillerinin küçük çalışmalarını yapabileceği ortamlar oluşturulacak.


Son Güncelleme: 18.06.2017 22:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.