Sihirli dokunuşlar giysi tasarım sergisi

Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezinde açılan “Sihirli Dokunuşlar Giysi Tasarım Sergisi” büyük beğeni topladı.

14 Nisan 2017 Cuma 19:56
Sihirli dokunuşlar giysi tasarım sergisi

Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezinde açılan “Sihirli Dokunuşlar Giysi Tasarım Sergisi” büyük beğeni topladı.



Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Kaya tarafından ebru sanatının farklı teknikleri kullanılarak Türkiye'de ilk kez hazırlanan sergiye kadınlar hayli yoğun ilgi gösterdi.



Serginin açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü de katıldı. Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde kurslara gelen kadınların kâğıda ebru yaptıklarını ama bugün bu kıyafetlerden aldıkları ilhamla artık kumaşa da ebru yapacaklarına inandığını söyledi. Yaptığı çalışmalardan dolayı Yrd. Doç. Dr. Özlem Kaya’ya teşekkür eden, Hatice Külcü, Kaya’nın başarılarının devamını diledi.



Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Kaya da yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk defa böyle bir çalışmayı yapmanın gururunu yaşadığını ifade etti.




Program sonunda Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Geleneksel El Sanatları öğretmeni Serpil Şeker ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü ebru yaptı.


Son Güncelleme: 14.04.2017 20:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.