Şikayetler belediyeyi tedbire zorladı

Çorum Belediyesi’nin gürültü kirliliğine karşı davulcuları sıkı denetim altına aldığı bildirildi.

27 Ağustos 2014 Çarşamba 14:45
 Şikayetler belediyeyi tedbire zorladı


Çorum Belediyesi’nin gürültü kirliliğine karşı davulcuları sıkı denetim altına aldığı bildirildi.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, yaz mevsiminde vatandaşların hafta sonları düzenlenen düğünlerde sabahın erken saatinden gece yarısına kadar davul sesi dinlemek zorunda kaldığı hatırlatıldı.  Kirliliğin her çeşidi ile mücadele eden Çorum Belediyesi’nin, vatandaşların mağduriyetini gidermek için gürültü kirliliğine savaş açtığı duyuruldu. Uyarıları dikkate almayan davulcular ile düğün sahiplerine cezai işlem uygulanacak.

Candan davulcuları uyardı

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, davulcuların temsilcileri Ahmet Yıldırım, Cuma Üzüm, Erdal Eser, Sadık Almacı ile bir araya geldi. Vatandaşların davuldan kaynaklanan gürültü kirliliğinden duyduğu rahatsızlığa dikkat çeken Candan, belediye yönetimi olarak davulcuları uyararak," Düğünlerde, hafta sonları sabah 10.30'dan önce, akşam ise 23.00'dan sonra davul çalanlara ve düğün sahiplerine cezai işlem uygulanacak. Ayrıca davul çalanların ramazan davulcu kartları iptal edilecek. Şartlar ne olursa olsun vatandaşların rahatsızlığı giderilecek" dedi.

Davulcu temsilcileri de, saatler konusunda gerekli özeni göstereceklerini ve vatandaşların mağduriyeti konusunda hassas davranacakları sözünü verdi.




Son Güncelleme: 27.08.2014 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu19 2014-08-27 16:24:15

sayın candan kendisininde oturmuş olduğu tavukluktaki fuar alanında olan gürültüyede bir çare bulsa fena olmaz.geceleri arabalarını fuar alanında kaydıranlarmı ararsın asker giderken müziğin sesini son ayar açıp oynayanlarmı arasın gece 10 dan sonra ne ararsan var.