Sınav ücretine tepki

Türk Diyanet Vakıf Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Ünlü, “Diyanet İşleri Başkanlığında hac...

22 Aralık 2014 Pazartesi 15:45
 Sınav ücretine tepki


Türk Diyanet Vakıf Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Ünlü, “Diyanet İşleri Başkanlığında hac, umre ve nakil için yapılan tüm sınavların kaldırılması, bunun yerine kıdem esasına göre düzenleme yapılmasını istiyoruz.” dedi.


Diyanet çalışanlarının görev yerlerini değiştirmek, hac ve umre hizmetlerinde görevlendirilmek, yurtdışına Din Hizmetlerinde Din Görevlisi olarak görevlendirilmek üzere yapılacak sınavlara katılabilmeleri için gerekli olan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavında (MBSTS) Başkanlıkça belirlenen puanı almaları şartına bağlayan düzenlemeler anayasanın eşitlik ilkesine, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu`nun memur güvencesi ve atanma talep hakkı hükümlerine aykırı olduğu için Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği ve getirilen MBSTS uygulaması ile bu sınav sonucuna göre yapılacak Diyanetteki bütün işlemlerin sendikaları tarafından Danıştay mahkemesine taşınarak yürütmenin durdurulması ve uygulamanın iptali istendiğini ve mahkeme sürecinin devam ettiğini belirten Ünlü, şu açıklamalarda bulundu;


“Türk Diyanet Vakıf Sendikası olarak başından beri MBSTS sınavlarının görevliye bir faydasının olmadığını, alınan sonuçların din görevlisinin mesleki yeterliliğini ortaya koyamayacağını, sınav sonucunda alınan puanlamanın bir kritere göre değil, belirlenen komisyonların insiyatifine göre şekil aldığını ve adil uygulanmadığını, böyle bir durumun görevliyi rencide ettiğini, yapılan sınavın görevliye sınav stresinden ve maddi külfetinden başka bir getirisinin olmadığını her platformda ifade ettik, etmeye de devam edeceğiz.


22 Şubat 2015 tarihinde yapılacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına girecek olan din görevlilerinin Başvuru ücretlerinin 80 TL olarak belirlenmesi sendikamızın bu konudaki görüşlerinin ne kadar isabetli olduğunu ve MBSTS sınavlarının ÖSYM ye bir gelir kapısı araladığını üzülerek hep beraber görmekteyiz.


Başlangıçta MBSTS sınavları müracaat eden adayların nüfusa kayıtlı oldukları illerde yapılmakta iken 24.05.2014 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığınca 21 bölge merkezine taşınınca Din Görevlileri ve ilgili kamuoyu tarafından yapılan uygulama tartışma konusu olmuştu.


Şimdi ise, Türk Diyanet Vakıf Sendikası’nın asla tasvip etmeyeceği ve karşı duracağı sınav ücreti olarak belirlenen 80 TL çok yüksek ve kabul edilemez bir rakamdır. Sınava girenlerin sayısıyla 80 rakamını çarptığımızda işin vahameti ortaya çıkmaktadır. Bu bir soygundur. Buna kim müsaade ediyorsa vebal altında kalacaktır. Din Görevlisinin cebindeki paraya göz diken bu anlayışı, yaptığı yanlışından dönmeye davet ediyoruz. Diyanet çalışanlarını sahipsiz sanarak bu tür yaptığı hiç bir sınavdan 80 TL talep etmeyen ÖSYM'yi makul bir fiyat belirleyene kadar her alanda protesto edeceğiz ve tepkimizi her platformda sürdüreceğiz.


Türk Diyanet Vakıf Sen olarak; Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilerinin de camiadan gelen bu çığlığa ve haklı tepkiye kulak vermelerini, aynı sınav için 2014 yılında 45 TL ücret alınırken; ÖSYM tarafından 22 Şubat 2015 tarihinde yapılacak olan MBSTS sınavının neden 80 TL olarak belirlendiğini, bu 80 TL’nin kabul edilemez bir rakam olduğunu ve düzeltilmesini ÖSYM’den istemeli ve düzelterek gereğini yapmalıdır.” 




Son Güncelleme: 22.12.2014 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.