Sınavsız yurt müdürü atamaları iptal

Türk Eğitim Sen Mevzuat Sekreteri Kemal Şanlı, sınavsız yapılan yurt müdürü atamalarını iptal ettirdiklerini bildirdi.

21 Ekim 2014 Salı 11:41
 Sınavsız yurt müdürü atamaları iptal


Türk Eğitim Sen Mevzuat Sekreteri Kemal Şanlı, sınavsız yapılan yurt müdürü atamalarını iptal ettirdiklerini bildirdi.


Sınavsız yapılan yurt müdürü atamalarının Danıştay 5. Dairesi tarafından yürütmesinin durdurulduğunu belirten Şanlı, açıklamasında şöyle dedi; “27.3.2012 günlü, 28246 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin 1. maddesiyle, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 2. maddesinin ikinci fıkrasına, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünde yurt müdürü kadroları ibaresinin eklenmiştir. Söz konusu değişiklik ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin "Kapsam" başlıklı 2. maddesinin ikinci fıkrası, atama işlemlerinde bu Yönetmelik hükümlerinin uygulanmayacağı kadrolar yönünden genişletilmiştir. Bu maddenin iptali istemiyle açılan davada Danıştay Beşinci Dairesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.


Türk Eğitim-Sen olarak sınavsız olarak yurt müdürü kadrolarına yapılan atamaların dayanağı Yönetmelik hükmünün Danıştay 5. Dairesince yürütmesinin durdurulduğundan bahisle, anılan yargı kararı uygulanarak sınavsız yapılan yurt müdürü atamalarının iptal edilmesi istemiyle Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne 14.04.2014 tarihinde başvuruda bulunmuştuk. Yurt-Kur tüm girişimlerimize rağmen sınavsız yurt müdürü atamaları iptal edilmediği gibi başvurumuza da cevap verilmemiştir.


Bunun üzerine konu yargıya taşınmış ve Ankara 14. İdare Mahkemesince sınavsız yapılan yurt müdürlüğü atamalarının yürütmesi durdurulmuştur. Yürütmeyi durdurma kararının gerekçesi “…yukarıda aktarılan mevzuat uyarınca yargı kararının aynen ve gecikmeksizin uygulanmasının zorunlu olduğu, Danıştay ve idare mahkemelerince verilen iptal ve yürütmenin durdurulması kararlarının da işlemi veya düzenleyici işlemi tesis edildiği tarihten itibaren hukuka aykırı kıldığı hususları birlikte değerlendirildiğinde, davalı idarece; Danıştay Besinci Dairesi kararı sonrası hukuka aykırı hale geldiği tartışmasız olan 32 adet yurt müdürü atamasının iptal edilerek mevzuata uygun bir şekilde yeniden atama yapılması gerekirken, davacı Sendikanın Danıştay Besinci Dairesi kararının uygulanarak atamaların iptal edilmesi istemiyle davalı idareye yaptığı bu yöndeki 14.04.2014 tarihli başvurusunun zımnen reddine ilişkin işlemde, Anayasanın 138. maddesi ile 2577 sayılı Yasanın 28. maddesine ve hukuka uygunluk bulunmamaktadır.” denilmektedir.


Bu karar uyarıca sınavsız yapılan yurt müdürü atamalarının hepsinin iptali gerekmektedir. Türk Eğitim-Sen olarak kamunun vicdanının sesi olmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Yapılan tüm usulsüzlüklerin karşısındayız ve hep öyle olacağız.”




Son Güncelleme: 21.10.2014 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.