Siyaset sövme makamı değil

Büro Memur-Sen Çorum İl Başkanı Erdoğan Cengiz, Çorumlu'ya skandal sözlerle hakaret eden İP'li Fahrettin Yokuş'a tepki gösterdi.

01 Temmuz 2018 Pazar 14:55
Siyaset sövme makamı değil

Büro Memur-Sen Çorum İl Başkanı Erdoğan Cengiz, siyasetin millete sövme değil hizmet makamı olduğunu bildirdi.

 İP Konya milletvekili Fahrettin Yokuş’un Çorum halkının siyasi tercihlerini aşağılayarak normal ve akıl-ruh sağlığı yerinde olan bir insana yakışmayacak hakaretlerde bulunmasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini açıklayan Cengiz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;” Bu sözüm ona sendikacı şahsın İP’i kimin elinde ise onlara tavsiyemiz bu şahsı kontrol altına almalarıdır. Çorum Büro Memur-Sen olarak bizlere yöneltilen hakaretleri aynı ile bu malum şahsa ve yandaşlarına iade ediyoruz ve kem söz sahibinindir diyoruz.

Geçmişte, güya sendikacılık yapan ve bulunduğu yerlerde insanları haksız hukuksuz şekilde rahatsız etmeyi sendikacılık zanneden bu şahıs ve benzerlerine söylemek isteriz ki; adam olmanın birinci şartı edep sahibi olmak ise ikinci şartı da ağzından çıkanı kulağın duymasıdır.

Siyaset millete hizmet makamıdır, milletin tercihlerine sövme makamı değildir. Cemaziyelevvelini bildiğimiz bu kendini bilmez bu şahıs şayet vekillik işini de sendikacılık gibi yapacaksa vay bu milletin haline.

Elbette bu kendini bilmez ve onların İP’ini ellerinde tutanların hırçınlıklarının nedeni hepimize malumdur. Ama bu ve benzerleri İYİ bilsin ki, millet olarak hiç kimsenin gücü bu millete yeniden diz çöktüremeyecek, hak bildiği yolda Allah’tan başka kimseden korkmadan ilerlemesine mani olamayacaktır.

Bu çirkin hadise de göstermiştir ki, vesayetin her türlüsünden kurtulmak kadar, bu vesayetlerin yeniden geri gelmemesi için uyanık olmak, teyakkuzda olmak da bir o kadar hayati bir önem taşımaktadır. Bu milletin düşmanlarının projeleri bitecek gibi gözükmüyor. Elbette biz de mevzilerimizden ayrılacak değiliz.

Biz Büro Memur-Sen ailesi olarak, bunların ve siyasi yahut sendikal uzantılarının derhal Çorum halkımızdan özür dilemelerini, kendi örgütsel yapıları içerisinde bu şahsa gerekli yaptırımları uygulamalarını; hatta en güzeli “böyle bir haddini bilmez ile bizim de halkımızın da bir işi olmaz” deme cesaretini göstererek kapıyı göstermelerini bekliyoruz. Bu ahlaki duruşu gösterecek bir irade ortaya konulması ve bu ahlak yoksunu bunun gibilerinin hayatımızdan çıkarılmaları gelecek için umutlanmamıza da imkan verecektir.”

Son Güncelleme: 01.07.2018 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bekir Sıddık 2018-07-02 15:43:18

SÖYLEYENE BAK HİZAYA GEL , VAAAHH TÜRKİYEM VAHHH