Siyasi irade hakkaniyetli olmalıdır

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, 2018-2019 yıllarına ilişkin 4.Dönem Toplu Sözleşme Tekliflerine ilişkin açıklama yaptı.

24 Temmuz 2017 Pazartesi 16:20
Siyasi irade hakkaniyetli olmalıdır

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, 2018-2019 yıllarına ilişkin 4.Dönem Toplu Sözleşme Tekliflerine ilişkin açıklama yaptı.


Saatcı, “Şüphesiz, üyelerimiz başta olmak üzere kamu görevlilerinin beklentileri, önerileri, talepleri en önemli verimiz. İşyeri ve ilçe temsillerinden, şubelere, sendikalarımızın genel merkezlerine bütün birimlerimizin sahadan topladıkları, kamu görevlilerinden aldıkları görüşleri esas aldık. Genel Merkezin bakışını değil herkesin katkısını, katılımını esas alan, tabandan tavana yönelen bir perspektifle tekliflerimizi belirledik” dedi.


Saatcı’nın açıklaması şöyle:


“Kısa, orta ve uzun vadeli enflasyon realitesi, enflasyon hedefindeki sapmalar, büyüme-maaş karşılaştırmaları, 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Plan, mevcut bütçenin gerçekleşme verileri, ihracat-ithalat rakamları incelendi. Döviz kuru ve faiz oranlarındaki değişimlerden, emtia fiyatlarındaki değişimlere, hem ülke hem de küresel düzleme ilişkin makro ve mikro verilerden, siyasi, diplomatik, sosyo-ekonomik gelişmelere bütün bileşenleri dikkate aldık.

Türkiye’nin mevcut kapasitesini, potansiyelini, sermayeye dönük teşvik paketlerinin maliyetini, af uygulamalarının bütçe kalemlerine etkisini, destek uygulamalarını, istisna ve muafiyetleri masaya yatırdık. Yakın dönemde gerçekleşen kamu işçilerine yönelik toplu iş sözleşmelerine zemin oluşturan çerçeve sözleşmeyi, 15 Temmuz ihanet kalkışmasının ve öncesindeki Türkiye’ye yönelik operasyonların etkilerini, bu türden engellemelerin milletimiz üzerinde oluşturduğu birlik ve motivasyonu realize ettik. Bütün bunlar ışığında hazırladığımız taslağı, teşkilatımızla farklı zaman aralıklarıyla inceledik, değerlendirdik. Son olarak gerçekleştirdiğimiz Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantımızla 4. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerimize, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla Kamu İşvereni’ne sunmak ve kamuoyuna deklare etmek üzere nihai şeklini verdik. Bunların ışığında Toplu Sözleşme masasının yetkili konfederasyonu Memur-Sen olarak 2018-2019 yıllarını kapsayan 4.Dönem Toplu Sözleşme Tekliflermiz:


1)Kümülatif olarak maaşlara en düşüğü yıllık  %16.60 iki yıllık %38.52 oranında zam yapılmasını içeren üç alternatifli teklifle ve masada olacağız.  


2)Enflasyon farkının 6 aylık dönem sonunda değil gerçekleştiği aydan itibaren yansıtılmasını istiyoruz.


3)Kamu görevlilerine büyüme oranının %50’si oranında refah payı verilsin teklifini masaya tayışoruz. Kamu görevlilerinin maaşlarına,


4)Gelir vergisi oranındaki artışa dayalı maaş kaybının telafisini istiyoruz.


5-Kıdem aylığı gösterge rakamının 5 katı artırılmasını istiyoruz.


6-Yan ödeme katsayısının ve gösterge rakamlarının %50 artırımlı uygulanmasını istiyoruz.


7-Toplu sözleşme ikramiyesinin 77 tl’den 102 tl’ye yükseltilmesini ve yetkili sendikaların üyelerine bir kat artırımlı (204 tl) ödenmesini teklif ediyoruz.


9-Kmu görevlilerine ilave doğum yardımı ödeneği verilmeli diyoruz


10-Ölüm yardımı ödeneğinde artış istiyoruz


11-Kreş yardımı ödeneği’nin hayata geçirilmesini ve  426 tl  olarak ödemesini istiyoruz.


12-Kamu görevlilerine 4.878 tl tutarında evlenme yardımı ödeneği verilmesi teklif ediyoruz.


13-Servis hizmetinin bütün merkez teşkilatlarında sunulmasını ve sunulamadığı hallerde ücretsiz toplu taşıma kartı ya da ulaşım ücreti ödenmesini istiyoruz.


14-Kamu yemekhanelerinde ve kamuya yemek hizmeti alımlarında “helal gıda sertifikası” şartı uygulansın, kamu görevlilerinin yemek ücretlerinde artış yapılmasın istiyoruz.


15-Kamu görevlilerine; 2018 yılı için 200 tl, 2019 yılı için 300 tl nakdi giyecek yardımı yapılsın. giyecek yardımından istihdam türüne bakılmaksızın bütün kamu görevlilerinin yararlanmasını istiyoruz.


16-Kamu görevlilerine ramazan ve kurban bayramlarında dini bayram ikramiyesi olarak 1.915 tl ödensin teklifini masaya taşıyoruz.


17-Sosyal yardımların aylıksız izin döneminde de ödenmesini teklif ediyoruz


18-Kılık-kıyafete ilişkin sınırlamaların sona erdirilmesini istiyoruz.


19-Fazla çalışma ücretlerindeki mevcut tutarların %100 artırılmasını istiyoruz.


20-Bütün kamu görevlilerinin ek ödemelerinin 5 puan( 50 tl), bazı kamu görevlilerinin ek ödemelerinin ilave 5-12 puan (50tl-120tl ) artırılmasını teklif ediyoruz.


21-Kamu görevlilerinin emekli maaşlarında en düşük 475 tl ve emekli ikramiyelerinde en düşük 19.000 tl artış yapılmasını sağlayacak şekilde özel hizmet tazminatı yansıtma oranlarının artırılmasını istiyoruz. 


22-Kamu görevlilerinin öğrenim durumları itibariyleyükselebilecekleri derecelere yükselmesine engel olan yasal ve idari düzenlemelerdeki sınırlamaların kaldırılmasını istiyoruz.


23-Harcırah kanunu kapsamında ödenen gündelik ve arazi tazminatı tutarlarının yükseltilmesini istiyoruz.


24-Sözleşmeli ve geçici personel statüsündeki kamu görevlilerinin memur kadrosuna geçirilmesi ve kadrolu istihdam edilmei noktasındaki ısrarımızı teklif olarak masaya taşıyoruz.


25.Kamu görevlilerine görev süreleri boyunca bir defa kullanılmak üzere “hac izni” verilmesini istiyoruz. 


Memur-Sen olarak tekliflerimiz genel hatlarıyla bu şekilde. Fakat, toplu sözleşme tekliflerimizin bütünü incelendiğinde görülecektir ki mali ve sosyal haklar ile sosyal yardımlar noktasında bir çok farklı konuya toplu sözleşme tekliflerimiz arasında yer verilmiştir. Bu yönüyle, aylıklara ilişki katsayılar üzerinden, ek ödeme ve taban aylığı üzerinden yapılacak artışlara ilave olarak; diğer mali haklar ile sosyal yardımlar ve bu tekliflerimiz arasında yer verdiğimiz yeni mali ve sosyal haklar bir arada değerlendirildiğinde tekliflerin başında yer verdiğimiz maaş tutarları ve zam oranları daha da artacaktır.

Bu vesileyle önümüzdeki hafta başlayacak olan 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin kamu görevlilerimize, kamu görevlileri sendikacılığına, ülkemize ve bütün milletimize hayırlı olmasını, hayırlar ve kazanımlar getirmesini temenni ediyorum.”

 

Son Güncelleme: 24.07.2017 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Üye 2017-07-24 18:16:26

diğer sendika üyelerinden her ay 100 lira memur sene verilmelidir.doymadiniz hak yemekten koltuk peşine kismskytan bikmadiniz