Siyer-i Nebi Yarışması için son gün

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen ‘Siyer-i Nebi Yarışması’ başvuruları bugün sona eriyor.

30 Kasım 2015 Pazartesi 22:33
Siyer-i Nebi Yarışması  için son gün

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen ‘Siyer-i Nebi Yarışması’ başvuruları bugün sona eriyor.

www.corumhakimiyet.net’te yer alan habere göre, ‘Liseli Gençler Efendimizin İzinde’ sloganıyla organize edilen yarışma hakkında bilgiler veren AGD Tanıtma Komisyonu Başkanı Emrah Öztekin, geleneksel hale getirdikleri ‘Siyer-i Nebi Yarışması’na başvurmak isteyenlerin son başvuru fırsatını kaçırmaması gerektiğini söyledi.

Yarışma sınavının 19 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 11.00’de il genelinde belirlenecek okullarda yapılacağını hatırlatan Öztekin, dereceye girecek yarışmacılara laptop ve tablet bilgisayar, akıllı telefon, MP4 çalar ve kol saatinin yanı sıra sürpriz hediyeler armağan edeceklerini açıkladı.

Türkiye çapında dereceye giren yarışmacıların ise altınla ödüllendirileceğini vurgulayan Öztekin, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

‘LİSELİ GENÇLER EFENDİMİZ’İN İZİNDE’

“Anadolu Gençlik Derneği olarak Türkiye genelinde ‘Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması’ düzenliyoruz.

Yarışmayı düzenleme amacımız, öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatı hakkında daha hassas, daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak.

AGD Çorum Şubesi olarak üniversite ve lise düzeyinde kız ve erkek öğrencilerimize yönelik yurtlarımızla, İmam Hatip Lisesi öğrencilerimize yönelik medresemizle ve lokallerimizle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar bir çok programı organize etmiş olduğumuz gibi bundan sonra da gençlerimizi ahlaki yoksunluklardan kurtarmak için bir çok program planladık.

Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek dizilerle gençlerimizin ahlak ve maneviyatı tahrip ediliyor. Ahlak ve maneviyattan yoksun bırakılmış gençler, her gün daha fazla şiddet ve suçla gazetelerimizde, televizyonlarımızda haber oluyor.  Bizler bu ifsad çalışmalarını, bu problemleri gençlerimize Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.av)'yı tanıtarak çözeceğimize inanıyoruz. Sevgililer sevgilisini kendisine model olarak kabul eden gençler, Efendimizden öğrendikleri ahlak perspektifinde, ailelerine ve ülkelerine daha faydalı hale geleceklerdir. Sevgili Peygamber'imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek bu katkı, Anadolu Gençlik Derneği olarak en büyük bahtiyarlığımız olacak.”

Siyer-i Nebi Yarışması başvurularının www.efendimizinizinde.com adlı internet adresinden yapılabileceği, ‘Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz’ adlı sınav kitabının ise AGD yurtlarından temin edilebileceği bildirildi.


Son Güncelleme: 30.11.2015 22:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.