Size minnettarız

19 Eylül Gaziler günü nedeniyle Çorum ve ilçelerinde programlar düzenlendi.

19 Eylül 2018 Çarşamba 18:08
Size minnettarız

19 Eylül Gaziler günü nedeniyle Çorum Valiliği tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi.

Yemekte bir konuşma yapan Vali Necmettin Kılıç, Türk milletinin izzetine düşkün olduğunu vurgulayarak, “Biz ya istiklal ya ölüm deriz. İşte bizi biz yapan bu kıymetli haslet binlerce yıldır bizi dik tutuyor. Ölürsek şehit kalırsak gazi diyoruz. Gazilik çok önemli bir makamdır. Bu milletin hepsi gazidir. Bu milletin tamamı şehit evladıdır, şehit torunudur. Boyun eğmeyeceğiz, baş eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Biz sonsuza kadar hür olarak yaşayacağız ve bunu izzetimizi, istikbalimizi korumak için el ele omuz omuza gönül gönüle vererek yapacağız ve kıyamete kadar milletin tamamı gazi olmaya devam edecek ve bu milletin evlatları şehit olmaya devam edecek. Bu kutsal topraklar hür olarak sonsuza kadar devam edecek” dedi.

Bu milletten bahsedilirken sabırdan, tevazudan, sadakatten, cesaretten bahsedildiğini dile getiren Vali Kılıç, “Yine bizi anlatan bir vasıf vardır ki; bizi biz yapan en önemli değerlerimizden birisidir. Bu izzeti nefis kavramıdır. Biz izzetimize düşkünüz. Bizi ayıran, bizi farklılaştıran budur. Kibri sevmeyiz ama izzetimizi hiçbir zaman ayaklar altına aldırmayız. Köleleşmeyiz, boyun eğmeyiz” ifadelerini kullandı.

Programa CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı Alb. Çetin Öcal, İl Jandarma Alay Komutanı Alb. Abdurrahman Başbuğ, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile aileleri katıldı.

BAYAT’TA GAZİLER GÜNÜ

Törende bir konuşma yapan Bayat Kaymakamı Oğuzhan Ocak, gazilerin şehitlerle birlikte cumhuriyetin teminatı ve temel taşı olduğunu belirterek, “Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir mertebe olamaz. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.Vatanımızın, devletimizin ve demokrasimizin müdafaası sırasında şehit olan vatan evlatlarımız ve kahraman gazilerimiz milletimizin baş tacıdır. Gazilerimiz ve şehitlerimizin geride bıraktıkları aileleri milletimizin en kutsal emanetleridir. Bu duygularla, bugün 97.'sini idrak ettiğimiz Gaziler Günümüzü tekrar tebrik ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ve huzur dolu ömürler diliyorum” dedi.

Törene Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Akmaz, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bçvş. Ömer Hacıköylü, daire amirleri, gaziler ve şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı. Program gaziler ve şehit aileleri onuruna verilen yemeğin ardından sona erdi.

GAZİLERE TÖREN KIYAFETİ

Çorum’un Bayat Kaymakamlığı tarafından ilçedeki gazilere tören kıyafeti dağıtıldı.

Bayat Kaymakamı Oğuzhan Ocak, geçtiğimiz günlerde ilçede yaşayan gazilerin kendisinden tören kıyafeti talebinin olduğunu belirterek, “Ülkemiz uğruna mücadele eden gazilerimizi özel günlerde temsil ederken bir standart içinde olmaları için sizlere yakışır birer tören elbisesi yaptırdık. Bundan sonra tüm resmi törenlerde gazilerimiz bu elbiseleri giyecekler. Gazilerimize verdiğimiz sözü bugün yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vatan bize gazilerimizin emanetidir, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

SUNGURLU’DA GAZİLER GÜNÜ

Çorum'un Sungurlu ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen programda bir konuşma yapan Garnizon Komutan vekili Astgm. Ahmet Yasin Yıldız, "Türk vatanı ve milletinin ebedi varlığını ve yüce Türk devletinin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla canını feda eden gazilerimize vefa duygusunun ifadesi olarak ülkemizde her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır" dedi.

Şiirlerin okunmasıyla devam eden programda 1974 Kıbrıs barış harekatı gazisi Muzaffer Karaca bir konuşma yaptı. Program, Sungurlu şehit aileleri ve terör mağdurları derneği ziyaretinin ardından sona erdi.

Programa Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, Garnizon Komutan vekili Astgm. Ahmet Yasin Yıldız, Belediye Başkan vekili Fazlı Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Murat Bağıröz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve yakınları katıldı.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2018-09-20 08:12:23

Bu Azîz vatanın savunmasında, Canını hiçe sayıp şehit ve gazi olan herkese minnettarız.