'Sizleri unutmayacağız'

Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şubesi Başkan Vekili Eyyüp Çiçek,15 Temmuz’da yapılan darbenin püskürtülmesinde milletin önemli bir rol oynadığını belirtti.

19 Temmuz 2016 Salı 10:53
'Sizleri unutmayacağız'

Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şubesi Başkan Vekili Eyyüp Çiçek,15 Temmuz’da yapılan darbenin püskürtülmesinde milletin önemli bir rol oynadığını belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çiçek, “15 Temmuz’da yapılan darbe girişimine karşı yurt genelinde meydanlarda ülkesine ve milli iradeye sahip çıkan milletimiz, tankların önüne yatarak, gövdesini barikat yaparak darbenin püskürtülmesinde önemli bir rol oynamıştır.


Milletin iradesine karşı kalkışma yapan, milletin iradesinin tecelligâhı olan TBMM’yi bombalayan beynini kiraya vermiş aşağılık cuntacılar, hain emellerine ulaşma noktasında engel olarak gördükleri insanımızın iradesine darbe vurmaya kalkmış; sivil insanlara namlu doğrultmuş, kendi silah arkadaşını gözünü kırpmadan vurmuş, emniyet mensuplarını ve binaları yaylım ateşine tutmuş ve bunun sonucunda çok sayıda insanımızı hunharca şehit etmiştir.


Vatanı işgale, devleti ele geçirmeye, millet iradesine ipotek koymaya yeltenenlere karşı 15 Temmuz akşamı tüm teşkilat olarak irademize sahip çıkmak için meydanlara koştuk. Darbenin püskürtülmesi için verdiğimiz mücadele sırasında üyelerimizden Yusuf Elitaş ve Prof. Dr. İlhan Varank’ı ve 208 kahramanımızı şehit verdik, bin 491 kahramanımız da yaralı.


Destansı bir direniş örneği sergileyen, hainlerin önünde canı pahasına set oluşturan, kurumların işgal edilmesini engelleyen, milletin üzerine kurşun yağdıran asker görünümlü teröristlere geçit vermeyen şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız.


Her zaman milli iradenin yanında yer alan, milli değerlerimiz doğrultusunda sendikacılık yapan, ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürümesi için çaba harcayan Eğitim-Bir-Sen olarak, milletine kurşun sıkan satılık cuntacıları ve destekçilerini bir kez daha lanetliyor; gazilerimize acil şifalar, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.


Şehitlerimizin verdiği mücadeleyi kaldığı yerden devam ettirmek için, kalkışmanın tüm emareleri ortadan kalkıncaya, ülkemizde huzur ve güven ortamı tam olarak tesis edilinceye kadar, üyelerimize yaptığımız ‘Millete ve iradesine sahip çıkmak için alanlardayız’ çağrımızı yineliyoruz.
Şehitlerimizin ruhu şad olsun.”dedi. 

Son Güncelleme: 19.07.2016 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.