Sokak hayvanları Belediye'ye emanet

Çorum Belediyesi, sahipsiz hayvanlara sahip çıkıyor. Belediye bünyesinde yer alan Geçici Hayvan Bakımevi’nde güçsüz ve yaralı hayvanların tedavisi yapılıyor.

22 Ocak 2017 Pazar 14:49
Sokak hayvanları Belediye'ye emanet

Çorum Belediyesi, sahipsiz hayvanlara sahip çıkıyor. Belediye bünyesinde yer alan Geçici Hayvan Bakımevi’nde güçsüz ve yaralı hayvanların tedavisi yapılıyor.



Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Geçici Hayvan Bakımevi’in ziyaret ederek burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgeler aldı. Hayvan Bakımevi’nde her türlü hayvanın bakımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Külcü, “Şu anda barınağımızda 114 hayvan bulunuyor. Bunların içerisinde kedi, köpek, koyun, at, eşek, kartal, akbaba, atmaca gibi değişik türlerdeki hayvanın bakımını ve tedavisini yapıyoruz.” dedi.


Geçici hayvan bakımevinin bir barınak olmadığının özellikle altını çizen Başkan Külcü, “Bakımevine getirilen sokak hayvanları ve yaban hayvanlarının tedavilerini yapıyor, bakımlarını gerçekleştiriyor ve doğal ortamına bırakıyoruz. Sokak hayvanlarının da kısırlaştırma işlemleri Belediyemiz tarafından burada yapılıyor.” dedi.




Evcil hayvan besleyen vatandaşlara da seslenen Başkan Külcü, evlerine aldıkları hayvanları bir süre sonra sokağa terk ettiklerini, vatandaşların bu hayvanları sokak yerine Belediyenin Geçici Hayvan Bakımevi’ne bırakmalarını istedi. Sokak hayvanlarının insanların güvenliğini de tehlikeye soktuğunu ifade eden Külcü, “Başıboş gezen atlar meselesi var bir de. Yol güvenliğini tehlikeye sokmaları sebebiyle orada oluşabilecek kazalardan meydana gelebilecek her türlü sonuç vicdanları yaralayacak telafisi mümkün olmayan durumlara sebep olabilecektir. O yüzden atların sokaklara başıboş bırakılmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.



BAKIMEVİNDEKİ HAYVANLARA YÜKSEK KONFOR


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün hizmetlerini bazılarının boşa yapılan bir hizmet gibi algıladığını ancak kendilerinin hasta ve bakıma muhtaç hayvanlara sahip çıkmayı bir görev bildiklerini söyledi. Çorum Belediyesi’nin bakımevindeki hayvanlara yazın bunaltıcı sıcaklar ve kışın da dondurucu soğuklara karşı iklimlendirme yaptığının altını çizen Başkan Külcü, “Yazın hayvanları serinletiyor, kışın da soğuğa karşı ısıtıyoruz. Hayvanların rahatça yaşayabilecekleri bir ortam hazırlıyoruz. Bu çalışmamızla Türkiye’nin dört bir yanından hayvanseverler bizleri arayıp teşekkür ediyorlar” dedi.



Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte geçici hayvan bakımevini gezen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan da yaptıkları konuşmada Çorum Belediyesi’nin bu örnek çalışmasının diğer belediyeler tarafından da uygulanmasını ümit ettiklerini söyledi. Ermiş ve Sayan, çalışmaları nedeniyle Başkan Külcü’ye teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 22.01.2017 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.