Sorun köprü mü, çevre yolu mu?

Osmancık Köprüsü mü, çevre yolu mu?

23 Eylül 2017 Cumartesi 13:20
Sorun köprü mü, çevre yolu mu?

MUSTAFA DEMİRER

Ulukavak Mahallesi Muhtarlığı’nın Osmancık Köprüsü’nün yıkılması için başlattığı imza kampanyası dikkat çekti.

Çevre sakinlerinin bir bölümü köprünün yıkılması fikrine destek verirken, bir kısmı olup bitenleri fuzuli gördü.

Çevre yolunun bazı kavşaklarında sık sık ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları yaşandığı dönemlerde köprülü kavşaklar gündeme geldi.  Uzun süren uğraşların ardından Osmancık Üst Geçidi inşaatı başladı. Köprü bir yandan yapılırken, bazı teknik adamlar köprü  projesinin fonksiyonel olmadığına dair ikazlarda bulundu, ancak dikkate alınmadı. Bugün kullandığımız üst geçit ortaya çıkıverdi.

Osmancık Üst Geçidi’nin menfi ve müspet taraflarını sıralamak gerekirse;

Osmancık köprüsü açıldıktan kısa bir süre sonra o bölgedeki ticari canlılığın geçmişe göre ciddi oranda azaldığı gözlendi.

O günlerde araç ve yaya trafiği rahatladı.

Bilhassa ölümlü kaza istatistiklerinde hatırı sayılır oranda azalma yaşandı.

Osmancık üst Geçidi’ni gören Çorumlular, yoğun kamuoyu baskısı oluşturarak Binevler Kavşağı’na daha modern, fonksiyonel ve kullanışlı bir üst ve alt geçit yapılmasını sağladı.

Yapılaşma ve nüfus yoğunluğu artınca köprü ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Köprüde ciddi trafik sıkışması yaşanıyor.

Sözün özü; üst geçitler, alt geçitler ve köprülü yaya geçitlerinin sık sık gündeme gelmesi çevre yolumuzun şehrin tam ortasında kalmasından kaynaklandığı biliniyor.

Halen çok katlı yapılaşma  ve nüfus yoğunluğunun arttığı bölgede yakın gelecekte trafik ve diğer alt yapı problemlerinin de yine artarak devam edeceğini söylemek için kâhin olmaya gerek yok.

Velhasıl şimdiden yeni bir çevre yolunun planlanmasına şiddetle ihtiyaç var.










Son Güncelleme: 25.09.2017 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2017-09-23 20:56:16

Köprü yapılmadan önce o kavşakta kaç kişi ölmüş köprü yapıldıktan sonra kaç kişi. Yıkmak kolay. Acaba o kavşağa muhtarın önerisi neymiş

Avatar
yorumcu 2017-09-25 15:10:57

osmancık köprüsünde sabah ve akşam çok ciddi kuyruk oluşuyor trafik kiltleniyor. ama yıkmak hiçbir sorunu çözmez. aksine ikbal den akşemsettin caddesine giden yaya üst geçidi kaldırılarak oraya bir üst geçit yapılırsa osmancık köprüsünün yükü yarı yarıya düşecek.