Sosyal Bilimler Lisesi’ne müdür atandı

Özejder Sosyal Bilimler Lisesi’ne İskilip Danişmend Anadolu Lisesi Müdürü Müslim Kılıç, kurucu müdür olarak görevlendirildi.

23 Temmuz 2014 Çarşamba 14:11
Sosyal Bilimler Lisesi’ne müdür atandı
  Özejder Sosyal Bilimler Lisesi’ne İskilip Danişmend Anadolu Lisesi Müdürü Müslim Kılıç, kurucu müdür olarak görevlendirildi.

Dün göreve başlayan Müslim Kılıç, Sosyal Bilimler Lisesi’nin 2003 yılında, Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmesi amacıyla kurulduğunu söyledi.

Yapımında son aşamaya gelinen ve hayırsever Atilla Özejder tarafından Çorum’un eğitimine kazandırılacak olan okulun 7000 m² alana, 21 derslikli olarak inşa edildiğini belirten Kılıç, Ağustos ayı içerisinde inşaatı ve donatımı tamamlanarak faaliyete geçtiğini ifade etti.

Kılıç Özejder Sosyal Bilimler Lisesi ile ilgili şu bilgileri verdi;

“2014/2015 Öğretim yılında 90 öğrenci alacak olan okulumuz hazırlık artı 4 yıldır. Okulumuzda yabancı dil eğitimine son derece önem verilmekte hazırlık sınıflarında 20 saat İngilizce ve 4 saat de ikinci yabancı dil olmak üzere toplam 24 saat dil eğitimi verilmektedir. Ayrıca isteyen öğrencilere (IB) programı kapsamında uluslararası bakolarya diploması verilmektedir.

Okulumuzda bakanlıkça uygun görülen öğretim programları uygulanmakta olup yabancı dil, sosyal bilimler gurubu, Türk dili ve edebiyatıyla matematik derslerine ağırlık verilmektedir.

Eylül ayında ilk öğrencileri ile buluşacak olan okulumuzda katılımcı yönetim anlayışı benimsenecek, karar alma mekanizmalarında tüm paydaşların görüşü alınacak, etkili bir kurum kültürü oluşturulacak ve böylece Özejder Sosyal Bilimler Lisesi Çorum eğitimine yeni bir soluk getirecektir.

Mezunlarının büyük bölümünün hukuk, iktisat, işletme, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, uluslararası ticaret, edebiyat, tarih, halkla ilişkiler, psikoloji gibi bölümlere yerleştiği bu okullar, sosyal bilimler alanında eğitim görmek isteyen öğrenciler tarafından mutlaka düşünülmeli ve tercih edilmelidir.

           Başta Sayın Valimiz Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük ve  hayırsever Atilla Özejder olmak üzere Sosyal Bilimler Lisesi’nin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Son Güncelleme: 23.07.2014 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adınız Soyadınız 2014-07-24 09:12:19

la şöyle düzgün haber yazın gayli