‘Sosyal etkinlikler çocukları camiye bağlıyor’

Çorum İl Müftülüğü tarafından hayata geçirilen “Yaz Kuran Kursları’nda Daha Fazlasını Öğreniyorum”...

18 Ağustos 2014 Pazartesi 18:06
  ‘Sosyal etkinlikler çocukları camiye bağlıyor’


Çorum İl Müftülüğü tarafından hayata geçirilen “Yaz Kuran Kursları’nda Daha Fazlasını Öğreniyorum” projesi kursları daha eğlenceli hale getirdi. 

Proje ile birlikte kurslara katılan öğrenciler dini bilgilerin yanı sıra hem Kur’an-ı Kerim okumayı öğreniyor hem de kurslar sonunda düzenlen sportif faaliyetlerle de spor yapıyor. Bu tür etkinlikler öğrencilerin kurslara olan ilgisini de her geçen yıl artırıyor.

Sportif faaliyetlerin yanı sıra diğer kültürel ve sosyal programlarla da unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunları da öğrencilerine öğretilerek yaşatılıyor.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Yaz Kuran Kursları’nda Daha Fazlasını Öğreniyorum” projesinin üç yıldır yürütüldüğünü belirterek, proje ile birlikte öğrencilerin kurslara ilgisinin arttığını söyledi.

Aşık, kurslara katılan çocukların sadece camilere gelerek dini bilgiler, namaz sureleri ve Kur’an öğrenmekle kalmayıp bunun dışında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde yer aldığını belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda kurslar kapsamında çocuklara ebru, hat sanatı eğitimi verildiğini anlatan Aşık, sosyal alanları bulunan tüm camilerde öğle namazına kadar yaz kursu, öğle namazından sonra da sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Proje kapsamında camiler arası futbol turnuvaları düzenlediklerini kaydeden Aşık, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle ortaklaşa düzenlediğimiz turnuvaya tüm camilerimiz katıldılar. Turnuvada dereceye giren takımlardaki öğrencilerimizi ödüllendirdik. Badminton turnuvaları düzenledik. Bu yıl Ramazan ayının yaz kuran kurslarının içinde yer alması nedeniyle sportif faaliyetlerde geçmiş yıllara nazaran çok aktif rol oynayamadık. Tüm camilerdeki din görevlilerimiz arzu eden öğrencilerimizi yine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün faaliyetlerine yönlendirdi. Ayrıca camilerimizin kütüphanelerinde kitap okuma faaliyetleri yapıyoruz. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş mahalli oyunları öğrencilerimize öğretiyoruz. Bir takım eğlenceler düzenliyoruz. Halkımız tarafından da bu etkinlikler büyük ilgi görüyor.

Etkinlikler öğrenciler arasında büyük ilgi ve alaka görüyor. Dini eğitimin yanı sıra düzenlenen sosyal aktiviteler çocuklarımızı daha çok camiye bağlıyor”





İHA

Son Güncelleme: 18.08.2014 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.