Sosyal Hizmet Merkezi hizmete başladı

Sungurlu’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne bağlı olarak kurulan Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) hizmet vermeye başladı.

14 Mart 2017 Salı 16:08
Sosyal Hizmet Merkezi hizmete başladı

Sungurlu’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne bağlı olarak kurulan Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) hizmet vermeye başladı.


Sosyal Hizmet Merkezi, Sunguroğlu Mahallesi Recep Tayip Erdoğan Caddesindeki Öğretmenevinin bulunduğu binanın giriş katında çalışmalar sürüyor.



SHM Müdürü Mehmet Uçar, kurum çalışmaları hakkında gazetemize bilgi verdi. Uçar,  Sosyal Hizmet Merkezi’nin sorumluluk alanlarında bulunan dezavantajlı ailelere hizmet vermeyi amaçladığını belirterek, Sungurlu ve Boğazkale ilçelerine hizmet vereceklerini ifade etti.


Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Uçar, Sungurlu SHM’nin açılmasında emeği geçen ve gerekli desteği veren herkese teşekkür etti.



Sosyal Hizmet Merkezinde, yaşlı, kadın, çocuk ve engelli vatandaşlara, kadına karşı şiddet işlemleri, huzurevi işlemleri, korunmaya muhtaç çocuk işlemleri, sosyal ve ekonomik destek işlemleri, özel bakım merkezi işlemleri, evde bakım hizmetleri, korucuyu aile işlemleri, evlat edindirme işlemleri ve danışmanlık hizmetleri gibi konularda hizmet verecek.



SHM’ye başvuruda bulunacak kişiler ilk önce Başvuru Tespit ve İnceleme birimine gelerek müracaatta bulunuyor. Kurum tarafından istenilen belgeler tam ve uygun ise gerekli çalışmalara başlanıyor. İkinci aşamada ise başvuruları uygun olan kişiler Uygulama Birimi’ne yönlendiriliyor. Burada çalışan meslek elemanları konunun aciliyetine göre hemen, acil olmayan durumlarda ise maksimum 15 gün içerisinde incelemede bulunuyor.


İnceleme sonucunda durumu değerlendirilen müracaat sahiplerinin hangi hizmete alması gerektiği raporlaştırılarak işlemleri tamamlanıyor.


Son Güncelleme: 14.03.2017 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.