Sosyal konutlarda ilk adım atıldı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün, 30 Mart yerel seçimleri öncesi yapacağını taahhüt ettiği...

24 Eylül 2014 Çarşamba 16:01
Sosyal konutlarda ilk adım atıldı


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün, 30 Mart yerel seçimleri öncesi yapacağını taahhüt ettiği projelerden birisi olan Sosyal Konut yapımı için çalışmalarını hız kazandırdığı bildirildi. Belediye Basın Birimi’nden verilen bilgiye göre, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Milletvekili Salim Uslu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Sosyal Konutların yapılmasının düşünüldüğü yer için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü. Bakan Yılmaz, görüşme sonrasında bürokratlarına gerekli çalışmaların yapılması talimatı verdi.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile yaptıkları görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi. Külcü, 87 dönüm alanın üzerinde kurulu kışlanın Çorum Belediyesi’ne devredilmesiyle birlikte Belediye’ye ait 150 dönümlük arsayla bu alanın birleştirileceğini ve 237 dönüm alan üzerinde sosyal konutlar inşa edeceklerini ifade etti. Öncelikli olarak sosyal konutlarla dar gelirlileri ev sahibi yapmak istediklerini belirten Külcü, “Dar gelirli vatandaşlarımızı, kâr amacı gütmeksizin sadece maliyetler üzerinden ev sahibi yapacağız. Bu çalışmamızla birlikte alt gelir seviyesine sahip insanlarımız da inşallah ev sahibi olacaklar.” dedi.


Kışla yerinin Çorum Belediyesi’ne devredilmesiyle ilgili çalışmaların bir yıla yakın zamandır devam ettiğini ve Milli Savunma Bakanı’nı bu konu ile ilgili bir kez daha ziyaret ettiklerini hatırlatan Başkan Külcü, “TBMM İdare Amiri Milletvekilimiz Salim Uslu ile birlikte Bakanımız İsmet Yılmaz’la yaptığımız görüşmede 87 dönümlük yerin Belediyeye devri konusunda talepte bulunduk. Sayın Bakanımız da kışlanın yerinin TOKİ’ye devredildiğini, atış alanının da Belediyeye verilebileceğine dair görüş bildirdiler. Daha önce olumsuz görüş bildiren Garnizon Komutanlığı’nın olumlu görüş bildirmesini sağlamak için Çorum Belediyesi, atış alanı olarak tahsisli yerin Belediye’ye devrini sağlayabilmek için Sıklık Bölgesi’nde imar düzenlemesi yaparak 233 dönüm alanı atış alanı olarak işaretlemişti .” dedi.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çalışmanın tamamlanması ile birlikte hem sosyal konut projesi hem üniversitenin güney kampüsü hem de daha büyük ve şehir dışında bir atış alanının sağlanmış olacağının altını çizdi.





Son Güncelleme: 24.09.2014 23:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
öz çorumlu 2014-09-24 16:18:58

kışla ve güney kampüs arasında kalan yer ne oalacak bir de onu öğrensek (erzurum dede)

banner165