Stadyum imarına tepki

Çorum Halk Dayanışması, stadyum ve çevresindeki spor...

27 Ağustos 2015 Perşembe 13:53
 Stadyum imarına tepki


Çorum Halk Dayanışması, stadyum ve çevresindeki spor alanlarının yerine yapılması planlanan konut projesine tepki gösterdi.


Atatürk Spor Salonu önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere’nin yanı sıra bazı belediye meclis üyeleri destek verdi.


‘Çorumlu’nun geleceği karanlığa gömüldü’


Çorum Halk Dayanışması adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk yaptı. Öztürk, 12 Ağustos tarihinde stadyum ve çevresindeki spor tesissilerinin kaldırılmasına yönelik yapılan ihale sonucunda Çorum halkının geleceğinin karanlığa gömüldüğünü savundu.


Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


‘Geleceğimize beton dökmeyin’


“Yaklaşık 60 dönümlük bu alana 1500 konut ve alışveriş merkezi yapılacak ve böylece 12 bin kişilik Turhan Kılıçoğlu Stadyumu, 2 sentetik futbol sahası, basketbol oyun sahaları, 2 tenis kortu, Atatürk Kapalı Spor Salonu, Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi spor alanlarının yıkılıp yerine dev binalar, alışveriş merkezleri yapılacaktır. Bu planlamanın hayata geçmesini Çorum halkı istemiyor. Çocuk ve gençlerimizle birlikte on binlerce insanın rahat bir nefes aldığı, spor yaptığı, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin düzenlendiği bu yaşam alanlarının ranta açılmasını kabul etmiyoruz.


‘İhale iptal edilmeli’


Çorum Belediye Başkanlığı’nın bu ihaleyi iptal ederek, bu spor alanlarımızın Çorum halkına daha güzel bir şekilde yeniden kazandırılmasını istiyoruz. Dayatılan bu beton projesinin gerçekleşmesi telafisi mümkün olmayan toplumsal zararlar ortaya çıkaracaktır.


‘Referandum İstiyoruz’


Çorum halkı olarak bizler, bu taleplerimizle birlikte ihalenin iptal edilmesi için bugün şehrimizin belirli noktalarında imza kampanyası başlatıyoruz. Topladığımız imzaları Çorum Belediye Başkanlığı’na sunacağız. Bu bağlamda bu planın hayata geçirilmeden ivedi olarak kentin geleceği için bir referandum yapılmasını Belediye Başkanlığından talep ediyoruz. Başlatmış olduğumuz hukuki mücadele ise artarak sürecektir.”







Son Güncelleme: 27.08.2015 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Garip beşir 2015-08-27 20:09:45

Tüm Çorum ayağa kalkmamışsa halen.... vay halimize; para sahiplerine kurban verdik Çorum'un geleceğini...