Stat çıkışı duygulara tercüman oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski stat yerlerinin Millet Bahçesi olacağını açıklaması Çorum'u da heyecanlandırdı.

25 Mayıs 2018 Cuma 18:41
Stat çıkışı duygulara tercüman oldu

MUSTAFA DEMİRER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Seçim Beyannamesi Toplantısı'nda 'millet bahçeleri' projesinin de detaylarını açıklamıştı.

Erdoğan’ın Eskişehir, Bursa Trabzon, Gaziantep Adana, Mersin, Samsun ve Malatya'daki eski statların yerlerinin de millet bahçesine dönüştürüleceğini söylemesi Çorum’u da heyecanlandırdı.

YAKIN GEÇMİŞTE NE OLMUŞTU?

Belediye eski Başkanı Muzaffer Külcü döneminde yeni stadyum, spor salonu ve diğer sportif tesislerin yapımı karşılığında mevcut Turhan Kılıçcıoğlu stadyumu, sentetik sahalar, gençlik spor il müdürlüğü hizmet binası ve tenis kortunun bulunduğu yaklaşık 68 dönüm alan Çorum Belediyesi’nin mülkiyetine geçti.

Eski başkan Külcü ve AK Partili belediye meclisi üyelerinin kararıyla eski stad alanı 20-25 katlı konut ve ticaret merkezi işaretlendi. Vakit kaybedilmeden yapım işi ihale edildi. Ancak Çorumlular’ın 7’den 70’e yoğun tepkileri üzerine ihale iptal edildi.

Şehrin tam ortasına planlanan gökdelen imar planı yargıya taşındı. Süreç uzayıp kamuoyu tepkisi artınca tartışmalı imar planı soğumaya bırakıldı. Külcü’nün de zaten Çorumlu’nun ekseriyetinin istemediği projeyi hayata geçirmeye ömrü yetmedi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ ÇORUM İÇİN UMUT OLDU

Tam bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski stad alanlarının Millet Bahçesi yapılacağına dair açıklaması Çorum için de bir umut oldu.

Çorumlu eski stadyum ve müştemilatının 20-25 katlı konuta ve ticaret merkezine açılmasını istemiyor. Bölgenin yeşil alan, sportif aktivite, dinlence ve eğlenceye açık rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi arzu ediliyor. Yani memleketin eski stat alanı ile ilgili duyguları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Millet Bahçesi’ sözünde karşılık buluyor.

Cumhurbaşkanı’nın sözleri tabiki de Çorum için de örnek teşkil ediyor ve yerel yöneticiler tarafından dikkate alınması gerekiyor.

Son Güncelleme: 26.05.2018 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2018-05-26 01:15:23

VAllahi çok güzel yazmışsınız. Çorumda boş betonlaşma istemiyoruz. O alanın büyük bir park olmasını istiyoruz. Sizde Çorum halkının düşüncülerini buradan dile getiriyorsunuz. Umarım sizin gibi Çorumu düşünen herkes yazmaya devam eder. Çok teşekkür ederiz.

Avatar
Güldo 2018-05-25 20:50:15

Külcü öldü mü?

Avatar
ismail baş çamlıca 2018-05-25 22:57:07

ya habercim 19 bu neyin hırsı daha taş bina işini bıraktınız ne satır arasında külcünün ömrü de yetmedi iyi de 5 dakikada secilen belediye başkanı müftüden aldığı teşekkürü kimin yaptığı hizmetlere aldı ya ben anlayamıyorum yaptıklarınızı

Avatar
ismail baş çamlıca 2018-05-25 23:00:09

bu bakıyorum künye cıkmıyor acaba diyorumki bu haber sitesi acaba düşündügüm kişinin mi diye isterseniz o kişiyede yazarım

Avatar
Recep 2018-05-27 03:25:31

Açıklanan 8 il arasında Çorum yer almıyor. İnşAllah bu temenni dikkate alınır.

banner165